Α. Τσοχατζόπουλος: Επιστρέφει τις κατηγορίες περί «ανειλικρίνειας»

Επιστρέφει τις κατηγορίες περί «ανειλικρίνειας» ο Άκης Τσοχατζόπουλος στο πρόεδρο της επιτροπής ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών. Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρώην Υπουργός υπενθυμίζει ότι «το «σήριαλ» με τη συγκεκριμένη δήλωση πόθεν έσχες κρατάει έναν χρόνο τώρα» και ότι ο ίδιος επανειλημμένα απέστειλε επιπρόσθετα στοιχεία τόσο για την περιουσιακή του κατάσταση, όσο και για τους τραπεζικούς του λογαριασμούς και τη διαχρονική εξέλιξή τους.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος τονίζει δε, ότι δεν υπήρξε καμία παράβαση στο πόθεν έσχες του οικονομικού έτους 2010 (χρήσης 2009), που κατατέθηκε τον Ιούνιο του 2010, λόγω της μη δήλωσης του ακινήτου της Δ. Αρεοπαγίτου, καθώς το ακίνητο αγοράστηκε το Πάσχα του 2010 και δηλώθηκε κανονικά, -όπως κατά πάγια πρακτική συμβαίνει- στη φορολογική δήλωση του επομένου έτους, δηλαδή του 2011.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπή που ελέγχου των οικονομικών των βουλευτών και των κομμάτων Ευάγγελο Αργύρη, από τις αναλυτικές εκθέσεις των ορκωτών λογιστών, δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις του νόμου, πλην της δήλωσης περιουσιακής κατάστασης του τέως υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, για το έτος 2010 (χρήση 2009), «η οποία κρίθηκε ανειλικρινής», μετά τον επανέλεγχο που διενεργήθηκε και την άρση τραπεζικού απορρήτου, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου που απεφασίσθη από την Επιτροπή Ελέγχου και παραπέμφθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών, καθώς και στον Γενικό Επίτροπο Επικρατείας στο Ελεγκτικό Συνέδριο.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου