Μ. Κεφαλογιάννης: Αίτημα να ανοίξει ο «φάκελος φοροδιαφυγή»

Με αφορμή τις καταγγελίες του τέως γγ. Πληροφοριακών συστημάτων Διομήδη Σπινέλλη περί φοροδιαφυγής, αλλά και την απώλεια εσόδων του κράτους 13 δισ. ευρώ ετησίως, από τη φοροδιαφυγή, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ζητά να ανοίξει το θέμα στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Με επιστολή του στον πρόεδρο και τα μέλη της επιτροπής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ζητά να κληθούν προς ακρόαση όλοι οι υπουργοί Οικονομικών από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές μέχρι σήμερα, ο πρώην γγ. πληροφοριακών συστημάτων Διομήδης Σπινέλλης καθώς και ο Νικόλαος Λέκκας διευθυντής σχεδιασμού και ελέγχων του ΣΔΟΕ.

Ο κ. Κεφαλογιάννης ζητά την κλήση των ανωτέρω προκειμένου όπως λεει να απαντήσουν στα κρίσιμα ερωτήματα της φοροαποφυγης και του χρηματισμού των αρμόδιων εφοριακών, καθώς και στην ανεξέλεγκτη λειτουργία off-shore εταιρειών όπως και για τη μη λειτουργία του προγράμματος Ήφαιστος και του υπολογιστικού κέντρου της ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων, που επωνύμως καταγγέλθηκαν δημόσια.

Τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών από τον Οικονομικό Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.
Πηγή: skai.gr