Νέα πυρά Διαμαντοπούλου κατά πρυτάνεων

«Οι πρυτάνεις αντιδρούν στο νόμο για την ανώτατη εκπαίδευση γιατί θέλουν να ελέγχουν τα ιδρύματα», επανέλαβε στο ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας και προειδοποίησε με διακοπή της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων στην περίπτωση που οι πρυτάνεις δεν εφαρμόσουν το νόμο.

Ακόμα, η κ. Διαμαντοπούλου σημείωσε πως όποιος θέλει, μπορεί να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τη συνταγματικότητα η μη του νόμου. «Οι πρυτάνεις έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν κατά του νόμου, αλλά δεν έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν από μόνοι τους εάν κάτι είναι ή όχι συνταγματικό», είπε χαρακτηριστικά.

Η υπουργός Παιδείας είπε ακόμα πως τα πανεπιστήμια αρνούνται να στείλουν καταστάσεις για την εφεδρεία, υποστηρίζοντας ότι έχουν αναπτύξει εδώ και χρόνια πελατειακές σχέσεις, «καθώς η εκλογή τους γίνεται και από το διοικητικό προσωπικό των πανεπιστημίων».

Για τις καθυστερήσεις στη διανομή των βιβλίων η κ. Διαμαντοπούλου σημείωσε πως έχει τυπωθεί και διανεμηθεί το 92% των βιβλίων και πως παρά τις καθυστερήσεις, το εκπαιδευτικό έργο γίνεται κανονικά.

Τέλος, για το θέμα των συσσιτίων, η υπουργός είπε ότι έχει δοθεί εντολή προς τους διευθυντές σχολείων σε όλη τη χώρα να αναφέρουν στο υπουργείο τυχόν προβλήματα με παιδιά σε ασιτία.
Πηγή: skai.gr