Βουλή: Αντιδράσεις για το Σκοπιανό

Μήνυμα προς τα Σκόπια με αφορμή την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, έστειλαν από το Βήμα της Βουλής Γιώργος Καρατζαφέρης και Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να καταγγείλει την ενδιάμεση συμφωνία με τα Σκόπια και κατ’ αυτόν τον τρόπο θα αφαιρεθεί η δυνατότητα από τη γειτονική χωρα να επανέλθει, όπως είπε. Μάλιστα ο κ. Καρατζαφέρης διεμήνυσε στον πρόεδρο των Σκοπίων Νικολά Γκρουέφσκι, ότι «ο αλυτρωτισμός δεν είναι μόνο βαρδάρης υπάρχει και νοτιάς».

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος διεμήνυσε ότι «αν οι γείτονες παρεξηγήσουν την απόφαση δεν θα ωφελήσουν τη χώρα τους και την ένταξή τους στους ευρωατλαντικους θεσμούς» ενώ δήλωσε ότι η χώρα μας θα μελετήσει σε βάθος την απόφαση και θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στη διεθνή νομιμότητα «αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι στη κρυστάλλινη στρατηγική μας» ανέφερε.

Από το ΚΚΕ ο Θανάσης Παφίλης δήλωσε ότι το κόμμα του δεν σέβεται το δικαστήριο της Χάγης υποστηρίζοντας ότι εκδίδει αποφάσεις σκοπιμότητας που εκφράζουν τους ανταγωνισμούς και τις κάθε φορά ισορροπίες ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από το ΣΥΡΙΖΑ συνδέοντας την απόφαση και με τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα, εκτίμησε ότι οι μνημονιακές πολιτικές φέρνουν τη χώρα σε πιο αδύναμη θέση και αυτό είναι ότι χειρότερο μπορεί να γίνει για το συμφέρον της χώρας.

Πηγή: skai.gr