Κλείσιμο

Α. Διαμαντοπούλου: Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ανοίξει ένα νέο κύκλο

Ολόκληρο το άρθρο της υπουργού ΕΔΩ

Το πλέον σημαντικό είναι η λειτουργία της κυβέρνησης Παπαδήμου, τόνισε στο κεντρικό δελτίο της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, με αφορμή το άρθρο της στα Νέα, σημειώνοντας ότι είναι συνειδητή η επιλογή της να μην μπει στο «κάδρο των διαδόχων»

Η υπουργός σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ επί δύο χρόνια άσκησε εξουσία σε εφιαλτικές καταστάσεις και κατάφερε, μέχρι στιγμής, να αποφύγει η χώρα τη χρεοκοπία σε πολύ δύσκολες στιγμές, αλλά ταυτόχρονα οι έλληνες πολίτες απέκτησαν τεράστια προβλήματα.

Η κα. Διαμαντοπούλου εκτίμησε ότι για να κάνει το ΠΑΣΟΚ μία νέα αρχή δεν μπορεί να πάει με το ήδη υπάρχον Μνημόνιο, αλλά θέλει ένα Μνημόνιο +, στο οποίο θα αναφέρει τι θα κάνει στη συνέχεια. Επίσης υπογράμμισε ότι δεν έχει σημασία το ποιοι θα είναι μπροστά, αλλά το τι θα πούνε.

Ακόμα τόνισε ότι το πολιτικό σύστημα χρειάζεται νέο αίμα, νέα πρόσωπα, νέες φωνές με πολιτικό περιεχόμενο. Όπως αναφέρει και στο άρθρο της, κάνει λόγο για ένα δυναμικό κέντρο και μία υπεύθυνη Αριστερά. «Εγώ θέλω ένα ΠΑΣΟΚ με νέα δομή και νέες συμπτύξεις, ένα ΠΑΣΟΚ +, ένα ΠΑΣΟΚ με κάτι καινούργιο» ανέφερε χαρακτηριστικά και εκτίμησε ότι «ήρθε η εποχή το ΠΑΣΟΚ να ανοίξει».

Η υπουργός τόνισε ότι «δεν προσαρμόζονται οι κοινωνίες στα κόμματα, αλλά τα κόμματα στις κοινωνίες. Ο συγκεκριμένος κύκλος του ΠΑΣΟΚ έκλεισε» και δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι όπως είναι χωρίες αναδιαρθρώσεις και νέες προτάσεις. «Χρειαζόμαστε την σκεπτόμενη και υπεύθυνη Αριστερά. Αυτό το νέο μίγμα είναι το ζητούμενο» είπε και ανέφερε ότι με το άρθρο της ήθελε να δώσει το μήνυμα ότι «το ΠΑΣΟΚ ανοίγει».

Η κα. Διαμαντοπούλου είπε ακόμα πως είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν τρία πράγματα. Πρώτον, να συζητήσουμε πως παραμένουμε στο ευρώ, δεύτερο, να δημιουργηθεί ένα «δίκτυο αλληλεγγύης» για τα θύματα της κρίσης και τρίτον να υπάρξει ένα ειδικό επενδυτικό σχέδιο, που να είναι «προκλητικά ευνοϊκό».

Τέλος, αναφερόμενη στην κυβέρνηση Παπανδρέου, είπε ότι έγιναν πολλές θυσίες και σημαντικά πράγματα που θα αποδώσουν τα επόμενα χρόνια, αλλά παράλληλα, υπήρξαν και μεγάλες ευθύνες.

Σχετικά με το πόσο θα πρέπει να διαρκέσει η θητεία της κυβέρνησης Παπαδήμου, είπε ότι είναι «απολύτως αδιανόητο» να τερματιστεί η θητεία της όσο υπάρχουν ανοικτά μέτωπα, καθώς το θέμα είναι να σταθεροποιηθεί η χώρα.
Πηγή: Επιμέλεια: Δέσποινα Χριστοπούλου