Λυκουρέντζος: Λυπάμαι για τις πρακτικές Καρατζαφέρη

Επίθεση στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη εξαπέλυσε ο γραμματέας και βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσιώνη.

«Tα κρίσιμα προβλήματα του τόπου δεν προσφέρονται για λαϊκισμούς και πλειοδοσίες» δήλωσε, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Καρατζαφέρη ότι εγγυάται μισθούς και συντάξεις στους Έλληνες. «Λυπάμαι γι’ αυτές τις πρακτικές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το θέμα των ενυπόγραφων εγγυήσεων δήλωσε ότι «υπάρχει η απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι το κορυφαίο πολιτειακό θεσμικό επίπεδο της χώρας μας, υπάρχει η συμμετοχή της ΝΔ στην κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου, υπάρχει η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση μετά τις προγραμματικές στις οποίες ρητά ανεφέρθη ο κ. Πρωθυπουργός περί της αποδοχής της συμφωνίας της 26ης-27ης Οκτωβρίου και τέλος υπάρχει επιστολή του κ. Σαμαρά προς τους ηγέτης του ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος και θεωρούμε ότι είναι επαρκέστατες αυτές οι δεσμεύσεις ώστε να μην εγείρονται άλλες αξιώσεις από τους φίλους εταίρους και δανειστές μας και κατά τρόπο υπερβολικό».

Σύμφωνα με τον κ. Λυκουρέντζο, η ΕΕ έχει πολλά να συζητήσει πέρα από το να ζητάει από την Ελλάδα υπογραφές.«Οι ώρες είναι κρίσιμες στην ΕΕ δεν προχωράνε οι συζητήσεις, η κατάσταση αποκτά περισσότερο δραματικά χαρακτηριστικά έχει εκφύγει από την υπόθεση της Ελλάδος. Είναι η Ιταλία ακόμα και η Ολλανδία, είναι το ερωτηματικό με την Ισπανία άρα λοιπόν αυτή η συζήτηση αν θα υπάρχει η υπογραφή του κ. Σαμαρά και το ενδιαφέρον να στρέφεται σε αυτό και μόνον αυτό μάλλον βλάπτει γενικότερα τις ευρωπαϊκές υποθέσεις» τόνισε.
Πηγή: skai.gr