Καρατζαφέρης: Η δόση εξαρτάται από την επιστολή Παπανδρέου και Σαμαρά

Με τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργο Καρατζαφέρη συναντήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής η τρόικα στο πλαίσιο των επαφών της με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που συμμετέχουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της τρόικας ξεκαθάρισαν ότι η Ευρώπη θα επιμείνει την ανάγκη έγγραφων διαβεβαιώσεων -ως όρο- προκειμένου να εκταμιευθούν τα χρήματα της 6ης δόσης.

Σε δήλωσή του ο Γιώργος Καρατζαφέρης σημείωσε ότι εξετάστηκαν όλες οι παράμετροι της συμφωνίας και τόνισε ότι «είναι σαφές ότι συνδέεται η καταβολή της 6ης δόσης από την επιστολή τόσο του κ. Παπανδρέου όσο και του κ. Σαμαρά και την κατάθεση της δικής μας άποψης».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να ζητηθούν έγγραφες διαβεβαιώσεις και από το κόμμα του, ο κ. Καρατζαφέρης απάντησε: «θα κάνω αυτό που πρέπει για να πάρει η χώρα τα χρήματα της 6ης δόσης».

Πριν από την έναρξη της συνάντησης με την τρόικα, στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ. τόνιζαν ότι δεν είχε τεθεί θέμα υπογραφής από τον κ. Καρατζαφέρη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης φέρεται να τέθηκε θέμα συμφωνίας του, χωρίς να διευκρινιστεί εάν πρόκειται για αποστολή υπογεγραμμένης επιστολής όπως ζητούν από τους κ.κ. Σαμαρά και Παπανδρέου, ή απλώς για την κατάφαση του κόμματος.

Σύμφωνα με στενό συνεργάτη του κ. Καρατζαφέρη, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. θα απευθύνει ανοιχτή επιστολή στον ελληνικό λαό, μέσω του κομματικού εντύπου, στην οποία θα εξηγεί τις απόψεις του και τις θέσεις του κόμματος. Αυτή την επιστολή θα κοινοποιηθεί και στους κοινοτικούς εταίρους της χώρας μας, καθώς και την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Στην επιστολή ο κ. Καρατζαφέρης θα σημειώνει την αναγκαιότητα της λήψης των χρημάτων της 6ης δόσης, για να καλυφθούν οι ανάγκες της χώρας με κυριότερες τις ανελαστικές δαπάνες που είναι οι μισθοί οι συντάξεις και τα δώρα και επιδόματα ενόψει των εορτών.

Πηγή: kathimerini.gr
Πηγή: skai.gr