Διακομματική αντίσταση στις εγγυήσεις;

Πολιτικές διαβουλεύσεις για το θέμα της παροχής ενυπόγραφων εγγυήσεων άρχισε η τρόικα που συναντήθηκε την Παρασκευή με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και το Σάββατο συναντάται με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ο υπουργός Οικονομικών παρέσχε έμμεση στήριξη στον κ. Σαμαρά για την άρνηση του να δώσει ενυπόγραφες εγγυήσεις. Όπως τόνισε, τόσο με τις υπογραφές στις αναθεωρήσεις του μνημονίου όσο και με τις ψηφοφορίες στη Βουλή, οι δεσμεύσεις επαναλαμβάνονται και πληθαίνουν.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι θα κριθεί η έκβαση του θέματος από τις επαφές με την τρόικα και από τη συζήτηση που θα γίνει στο επίπεδο του Eurogroup, αλλά και τις συναντήσεις του Λουκά Παπαδήμο τη Δευτέρα και την Τρίτη στις Βρυξέλλες και στο Λουξεμβούργο. Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε επίσης την Παρασκευή το βράδυ με τους επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας (Μαρς, Μαζούχ και Τόμσον) στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στον αντίποδα με τις δηλώσεις Βενιζέλου, κύκλοι του Γιώργου Παπανδρέου εκφράζουν την ανησυχία τους για το τι θα γίνει με τις υπογραφές, ενώ η πλευρά Σαμαρά εμμένει στην άρνησή της, θέση που ασπάζεται και ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Βορίδης: Ζητεί πάγωμα της εφεδρείας

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης, που συμμετέχει στην κυβέρνηση από το ΛΑΟΣ, ζήτησε μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο πάγωμα του μέτρου της εφεδρείας, ώστε να δοθεί χρόνος για να εξορθολογιστούν οι επιπτώσεις του.

Μάλιστα, μιλώντας στη συνεχεία με δημοσιογράφους, ο κ. Βορίδης προανήγγειλε συνάντηση Βενιζέλου, Ρέππα και του ιδίου για το θέμα.
Πηγή: skai.gr