Εν αναμονή συνάντησης Παπούλια – Παπανδρέου – Σαμαρά

Έχω ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να καλέσει εμένα και τον Αντώνη Σαμαρά ενώπιον του, αυτό θα μπορούσε να γίνει ακόμη και εντός της ημέρας, φέρεται να δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Θέμα ωρών φαίνεται να είναι η ολοκληρωτική αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, με το σχηματισμό νέου κυβερνητικού σχήματος να μην αποκλείεται ακόμη και σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

«Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να βγει η χώρα από το ευρώ, πρέπει να ληφθεί απόφαση σήμερα, διαφορετικά ο κίνδυνος είναι μεγάλος να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους» αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι, επικαλούμενοι σχετική δήλωση του επιτρόπου Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν ότι εξετάζονται σενάρια να βγει η Ελλάδα από το ευρώ.

«Είναι ώρα μηδέν χρειαζόμαστε σήμερα κυβέρνηση πολιτική που θα χειριστεί τις τύχες της χώρας» σχολίασε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γρηγόρης Νιώτης.

Στην ανάγκη να επιταχυνθούν οι πολιτικές εξελίξεις εντός της ημέρας αναφέρθηκε στη ΝΕΤ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τηλέμαχος Χυτήρης, προειδοποιώντας ότι στην αντίθετη περίπτωση μπορεί να υπάρχει χάος από αύριο.

Φίλιππος Πετσάλνικος: Η χώρα δεν πρέπει να μείνει ούτε μία ώρα χωρίς κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι ο έμπειρος πολιτικός Πέτρος Μολυβιάτης – στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή επί σειρά ετών – και Λουκάς Παπαδήμος ο τέως αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι οι επικρατέστεροι για να αναλάβουν την προεδρία της νέας μεταβατικής κυβέρνησης. Θα υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά – Παπανδρέου για το θέμα της επιλογής του νέου πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα δηλωθεί παραίτηση κυβερνήσεως για να μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Παπανδρέου. Δεν αποκλείεται να γίνει και σήμερα η σύσκεψη πολιτικών αρχηγών υπό τον κ. Παπούλια.

««Το θέμα δεν είναι το πρόσωπο που θα ηγείται της νέας κυβέρνησης, αλλά εκείνη η δέσμη ενεργειών ώστε να μείνει η χώρα στο ευρώ» σχολίαζαν νωρίτερα κυβερνητικοί κύκλοι τη δήλωση που έκανε νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

«Το θέμα έχει τελειώσει. Σε δύο ώρες στο υπουργικό συμβούλιο ο κ. Παπανδρέου θα θέσει και τυπικά την παραίτησή του νομίζω» σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

«Παπανδρέου και Σαμαράς είναι πολύ πιο κοντά από χθες, και το θέλει αυτό το σύνολο του ελληνικού λαού. Να σοβαρευτούμε και να δούμε τι μπορούμε να περισώσουμε από πλευράς εθνικής κυριαρχίας» δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Τη θέση του ΛΑΟΣ ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει μία κυβέρνηση τεχνοκρατών, επανέλαβε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Άδωνις Γεωργιάδης.

Η μεταβατική κυβέρνηση χρειάζεται χρόνο, εκτίμησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Δράσης Στέφανος Μάνος και εξέφρασε το φόβο ότι κατά τη διάρκειά της, τα στελέχη των κομμάτων θα κάνουν προεκλογική εκστρατεία.

Να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, ανακοίνωσε ο ΣΕΒ.

Το βρετανικό δίκτυο
Sky News και το αμερικανικό CNN μεταδίδουν επίσης ότι ο πρωθυπουργός προτίθεται να παραιτηθεί εντός των επομένων ωρών.
Πηγή: skai.gr