ΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ: Κατά της κυβέρνησης συνεργασίας η Αριστερά

Κατηγορηματικά αντίθετοι στο ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας εμφανίστηκαν, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ, και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο κ. Παπαδημούλης εκτίμησε ότι η νέα δανειακή σύμβαση που τα δύο μεγάλα κόμματα δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν, θα χειροτερέψει τα πράγματα για τη χώρα και το λαό. Ζήτησε δε, άμεσα εκλογές «για να πάμε σε νέο πολιτικό σκηνικό».

Όσον αφορά την 6η δόση του υπάρχοντος δανείου υποστήριξε ότι είναι εξασφαλισμένη.

«Διαφωνούμε με την πολιτική αυτή και δεν θα συμμετάσχουμε (σ.σ: σε κυβέρνηση συνεργασίας. Σαμαράς και Παπανδρέου παίζουν τις κουμπάρες» διαμήνυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι το πακέτο της Συνόδου Κορυφής περιλαμβάνει νέο κούρεμα και σκληρή επιτροπεία.

«Σε αυτό το πακέτο τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν πει ‘ναι’ και παίζουν παιχνίδια εξουσίας για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στη διαχείριση της πολιτικής. Παίζουν παιχνιδάκια στην πλάτη του λαού» τόνισε.

Από την πλευρά του, ο κ. Σοφιανός δήλωσε ότι «δεν υπάρχει χρόνος για αυταπάτες και για να πατάμε σε δύο βάρκες. Ετοιμάζεται βαρβαρότητα υπερδεκαετούς διάρκειας».

Πρόσθεσε ότι η χώρα έχει δυνατότητες αυτοδύναμης ανάπτυξης.
Πηγή: skai.gr