Γ. Μαγκριώτης: Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα κάνουν το καθήκον τους

Να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και μετά να προκηρυχθούν εκλογές ζήτησε ουσιαστικά ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Πρώτη Γραμμή. Πρόσθεσε ότι η συζήτηση περί δημοψηφίσματος πέτυχε μερικώς τη συναίνεση. Στη συζήτηση έλαβαν μέρος και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Θανάσης Πλεύρης.

«Πιστεύω ότι το βράδυ όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα πράξουμε το βράδυ στο καθήκον μας και αμέσως μετά θα πάμε σε εκλογές. Μέλημα μας η σωτηρία της πατρίδας» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Υποδομών.

«Για να ολοκληρωθεί η νέα δανειακή συμφωνία θέλει 'οδικό χάρτη' και διαπραγματεύσεις σκληρές. Αν πάμε σε εκλογές την επομένη θα καταρρεύσει η χώρα. Δεν είμαστε παραμονές θερινών διακοπών να κλείσουμε κυβέρνηση και κράτος και να πάμε διακοπές. Δεν μπορεί να μην υπάρξει κυβέρνηση» επισήμανε ο κ. Μαγκριώτης.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό «είπαμε ότι το δημοψήφισμα θα δώσει μία απάντηση εκ μέρους του λαού. Και να ψηφίζαμε την δανειακή συμφωνία, η υλοποίηση δεν θα γινόταν. Έπρεπε ή να πει η κοινωνία ‘ναι’ είτε να υπάρξει συναίνεση. Πέτυχε το δημοψήφισμα τη συναίνεση να την ολοκληρώσουμε».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Θανάσης Πλεύρης προειδοποίησε ότι το ΠΑΣΟΚ «παίζει με τη φωτιά». «Έχουμε ανάγκη κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας έχουμε χάσει την αξιοπιστία μας διεθνώς. Δεν είδα ξεκάθαρα ότι θα φύγει από το τοπίο ο Παπανδρέου. Αν θέλανε Σαμαράς – Παπανδρέου θα μπορούσαν να βρουν τη φόρμουλα για κυβέρνηση συνεργασίας» τόνισε.

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας δεν μπορεί να είναι μακρόχρονη, αλλά όχι και τελείως υπηρεσιακή για να εξασφαλίσει την 6η δόση να ολοκληρώσει το κομμάτι της δανειακής συμφωνίας, εκτίμησε όμως ότι δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση από Σαμαρά και Παπανδρέου.

Παρεμβαίνοντας, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι αυτή την ώρα υπάρχει βαθύτατη κρίση πολιτικής. «Να σπεύσουμε ώστε η κρίση πολιτικής να μην γίνει και κρίση δημοκρατίας» παρατήρησε, τασσόμενος υπέρ της προσφυγής της κάλπης με κυβέρνηση μεταβατικού χαρακτήρα αλλά για μικρό χρονικό διάστημα. «Οτιδήποτε άλλο θα περιπλέξει περαιτέρω τα πράγματα» υποστήριξε.
Πηγή: skai.gr