Μέρκελ, Σαρκοζί: Θέλουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, αλλά...

Μετά την συνάντησή τους με τον Ελληνα Πρωθυπουργό στις Κάννες οι ηγέτες Γερμανίας και Γαλλίας παραχώρησαν κοινή συνέντευξη τύπου στη διάρκεια της οποίας η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ σημείωσε ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν στη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου για το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας είναι ορθές και πρέπει να επικυρωθούν, αλλά η πρόσφατη απόφαση του κ. Παπανδρέου για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος αλλάζει τα δεδομένα.
 
Στο πλαίσιο αυτό, σε αυστηρό τόνο ανακοίνωσε ότι οι Ελληνες θα πρέπει να αποφασίσουν οι ίδιοι αν θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ, εξηγώντας ότι το ερώτημα που θα πρέπει να τεθεί στο δημοψήφισμα είναι αν οι Ελληνες επιθυμούν να ανήκουν στην Ευρωζώνη ή όχι. Η Ανγκελα Μέρκελ συνέδεσε και την καταβολή της 6ης δόσης με την κύρωση του συνόλου των αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου.

Θελουμε οι έλληνες φίλοι μας να παραμείνουν στην Ευρωζώνη αλλά υπάρχουν κανόνες για τις χώρες της Ευρωζώνης, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαρκοζί, «και δεν μπορούμε να δεχθούμε την παρέκλιση των κανόνων αυτών από καμία χώρα.

«Θα κάνουμε τα πάντα για να ενδυναμώσουμε το ευρώ όμως οι Ελληνες θα πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να συνεχίσουν την περιπέτειά τους μαζί μας ή όχι» είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Σαρκοζί.
Πηγή: skai.gr