Κλείσιμο

Κριτικής συνέχεια κατά της κυβέρνησης από Κατσέλη, Αντωνίου, Τζελέπη

Αιχμές για τον τρόπο διακυβέρνησης άφησε η Τόνια Αντωνίου, με παράλληλη προτροπή για συνεννόηση. Μιλώντας στην επιτροπή οικονομικών, υποστήριξε ότι «δεν μπορεί το σύστημα να είναι αυτιστικό, να κυβερνά η κυβέρνηση με τον παραδοσιακό τρόπο, πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να δούμε πού υπάρχει πεδίο συνεννόησης για να βγούμε από την κρίση».

Κριτική και από τη Λούκα Κατσέλη, που μίλησε για μέτρα σε λάθος κατεύθυνση που βαθαίνουν περαιτέρω την ύφεση. «Αυτό που λείπει τελείως είναι μια συστηματική μελέτη των υφεσιακών συνεπειών των μέτρων που επιβάλλει η τρόικα. Μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι ο υφεσιακός εκτροχιασμός δεν αντιμετωπίζεται με μέτρα. Είναι προς τη λάθος κατεύθυνση και να μην παίρνουμε μέτρα που βαθαίνουν την ύφεση» είπε η τέως Υπουργός.

Για αναποτελεσματικότητα μέμφθηκε έμμεσα την κυβέρνηση και ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Σερρών Μιχάλης Τζελέπης, που μίλησε για σημαντικές καθυστερήσεις που πρέπει προσεχτούν στον προϋπολογισμό του 2012, «βήμα-βήμα εκτέλεση και απόδοση ευθυνών επιτέλους» κατέληξε χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

Έβαλλε και κατά των Υπουργών, λέγοντας «φτάνουν τα νομοσχέδια που δημιουργούν προφίλ υπουργών άτεγκτων και σκληρών και δημιουργούν πρόβλημα έναντι του στόχου. Να μπουν επιτέλους και κόκκινες γραμμές. Το στοίχημα είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, έχει καταντήσει μια καραμέλα που την πιπιλάει ο καθένας και δεν γίνεται τίποτα ποτέ».

Ο βουλευτής εκτίμησε δε, ότι το ζητούμενο είναι το αίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης και προέβλεψε ότι «αν αυτό το κολασμένο δίμηνο δεν δώσουμε στόχο και όραμα στην κοινωνία, φοβάμαι ότι η ίδια η κοινωνία θα μας δημιουργήσει την κόλαση».

Η κυβέρνηση ξεπέρασε τα όρια υποστήριξε νωρίτερα ο Μίμης Ανδρουλάκης στη Βουλή. Μιλώντας επί του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2012 ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε ότι υπάρχουν όρια νομιμοποίησης τα οποία έχει υπερβεί η κυβέρνηση «δεν μπορούμε να σώσουμε την Ελλάδα εναντίον του λαού της» πρόσθεσε και σημείωσε ότι «η πολιτική απονέκρωση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Χρειάζονται πρωτοβουλίες».
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου