Μαγκριώτης για ιδιοκτήτες ταξί: Δεν υπάρχει ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων

Δεν υπάρχει καμία ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών ταξί, από την πλευρά της Πολιτείας υποστήριξε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Β’ Αθήνας του ΚΚΕ Ευτύχη Μαυρίκου σχετικά με τις ποινικές και διοικητικές διώξεις σε βάρος των απεργών αυτοκινητιστών.

Ο κ. Μαγκριώτης, τόνισε ότι η ΕΛΑΣ., σε όσες περιπτώσεις απαιτήθηκε η επέμβασή της (αποκλεισμοί δρόμων, λιμένων και αεροδρομίων), δεν κινήθηκε εκτός συνταγματικού και νομικού πλαισίου. «Η δικαιοσύνη θα κρίνει αν πράγματι υπήρξαν παραβιάσεις, παραβάσεις ή υπερβάσεις» σημείωσε.

Για την απελευθέρωση, στόχος μας, είπε ο υπουργός, είναι να υποστηρίξουμε τη βιωσιμότητα του επαγγέλματος και δεν θα αδικήσουμε τους σημερινούς αυτοκινητιστές», αλλά και «να υποστηρίξουμε τον πολίτη, τον καταναλωτή Έλληνα ή ξένο, το περιβάλλον και την λειτουργικότητα των πόλεών μας». «Αυτό είναι το τρίπτυχο και είμαι βέβαιος ότι μέσα από διάλογο θα καταλήξουμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», κατέληξε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Τη θέσπιση πληθυσμιακών κριτηρίων για την έκδοση των νέων αδειών ταξί ζήτησε στο μεταξύ το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ σε συνάντηση που είχε την Παρασκευή με τον υπουργό Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση.
Πηγή: skai.gr