Γερουλάνος: Ο τουρισμός κρέμεται από μία κλωστή

Λυπάμαι για τις δύο ομάδες που υποβιβάστηκαν αλλά χαίρομαι για το ποδόσφαιρο. Έτσι σχολιάζει ο υπουργός Πολιτισμού κ. Γερουλάνος τους υποβιβασμούς για τα σκάνδαλα στο ποδόσφαιρο, λέγοντας ότι η αρχή από κάπου πρέπει να γίνει. Επίσης ο κ. Γερουλάνος μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή» τάσσεται υπέρ του ανοίγματος του επαγγέλματος στα ταξί, ενώ με αφορμή τις κινητοποιήσεις επισημαίνει ότι ο τουρισμός πλέον κρέμεται από μια κλωστή.

Στην ερώτηση για το αν το ΠΑΣΟΚ θα αντέξει να εφαρμόσει όσα έχει συμφωνήσει στις Βρυξέλλες ο υπουργός δηλώνει βέβαιος ότι η χώρα θα τα καταφέρει. «Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε, ο εχθρός μας όμως δεν είναι το χρονοδιάγραμμα ή οι δύσκολοι στόχοι αλλά η μιζέρια της αμφισβήτησης τόσο η εγχώρια αλλά και του εξωτερικού».

Για τα ταξί δηλώνει πως ο τουρισμός κρέμεται από μία κλωστή, και ότι οι εικόνες με τα αποκλεισμένα λιμάνια και αεροδρόμια, ντροπιάζουν την Ελλάδα. «Συνεχώς τρέχουμε πίσω από καταστάσεις για να πείσουμε τον κόσμο ότι αξίζει να έρθει στην Ελλάδα» δήλωσε ο υπουργός.

Όσο αναφορά την κατάσταση στο Σύνταγμα και τις σκηνές των «Αγανακτισμένων» ο κ. Γερουλάνος δήλωσε πως πλέον η κατάσταση δεν είναι όπως τις πρώτες ημέρες, καθώς όπως λεει πλέον στην πλατεία έχει μείνει μια μικρή ομάδα ανθρώπων οι οποίοι νομίζουν ότι κάνουν πολιτική παρέμβαση κοιμώμενοι στις σκηνές τους. «Η φρεσκάδα που εξέφρασαν οι αγανακτισμένοι πήγε διακοπές, και τώρα είναι ώρα να καθαρίσει το Σύνταγμα» δήλωσε ο υπουργός.


Πηγή: skai.gr