Κλείσιμο

Π. Γερουλάνος: Δε νιώθω περήφανος για την εκκένωση του ξενοδοχείου

«Δε νιώθω καθόλου υπερήφανος που εκκενώθηκε ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος» δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος.

Τόνισε ότι η χώρα δεν θα έχει άλλη ευκαιρία για τον τουρισμό λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όταν οι ειδήσεις που μεταδίδονται επί πέντε μέρες δείχνουν την ίδια εικόνα της Αθήνας, δεν υπάρχει απάντηση σε αυτό».

Πάντως, σημείωσε πως στον τουρισμό έχουμε ανάπτυξη, μετά την συντονισμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μέτρα, όπως μείωση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία, του τέλους στα αεροδρόμια αλλά και τον διευκολύνσεων που δόθηκαν στην έκδοση βίζας.

Ο υπουργός σημείωσε παράλληλα πως ο τουρισμός είναι μια οικονομική δραστηριότητα που αφορά κάθε ελληνική οικογένεια.

Ο κ. Γερουλάνος είπε πως το υπουργείο έχει στόχο να ανοιχθεί και σε άλλες αγορές, όπως η ρωσική, στην οποία υπάρχει μεγάλη απήχηση.

Αναφερόμενος στα γεγονότα στο χώρο του ποδοσφαίρου, είπε ότι η κατάσταση έφτασε σε αυτό το σημείο, καθώς η πολιτεία τα τελευταία χρόνια δεν χρησιμοποιούσε όλα τα όπλα που είχε στη διάθεση της.

Σημείωσε πως στην τελευταία της συνεδρίαση η Σούπερ Λιγκ έδειξε ότι δεν έχει πάρει ακόμα το μήνυμα.

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να σταματήσει το κράτος τη χρηματοδότηση προς τις ομάδες.

Είπε επίσης πως μελετάται το ενδεχόμενο το ελληνικό ποδόσφαιρο να βγει από το ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Για την κατάσταση της οικονομίας, είπε ότι εάν δεν υπάρξει ανάπτυξη τα μέτρα θα επανέρχονται και θα χτυπάνε τα ίδια στρώματα.
Πηγή: skai.gr