Κλείσιμο

Σκανδαλίδης: Αν υπάρχει μηχανισμός πίσω από την αστυνομία, να εξαρθρωθεί

«Η χθεσινή ημέρα έβγαλε στην επιφάνεια ένα παλαιό πρόβλημα. Το ερώτημα είναι αν η αστυνομία έχει ένα δίκτυο ανθρώπων που χρησιμοποιεί σε διαδηλώσεις. Μετά το βίντεο πρέπει να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο. Αν υπάρχει αυτός ο μηχανισμός, πρέπει να εξαρθρωθεί» τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή Πρώτη Γραμμή, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης.

Αναφερόμενος στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο παπουτσή, είπε ότι είναι άνθρωπος με ευαισθησία και δημοκρατική παράδοση και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα κάνει αυτό που πρέπει.

Πάντως σημείωσε ότι υπάρχουν τρία κρίσιμα σημεία, που δυσκολεύουν κάθε αστυνομικό εγχείρημα: από τη μία η προστασία της ελευθερίας και της έκφρασης, η προστασία της περιουσίας και η αμείλικτη καταστολή της πραγματικής βίας. Απαντώντας στην ερώτηση αν η αστυνομία έκανε καλά τη δουλειά της είπε «όχι».

Ο κ. Σκανδαλίδης κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά για φθηνό πατριωτισμό ενώ σημείωσε πως η διαγραφή από τη ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, του Παναγιώτη Κουρουπλή είχε διαφανεί από τις προηγούμενες ημέρες.

«Σε αυτό το μέγιστο εθνικό ζήτημα είναι φυσικό να υπάρχει κομματική πειθαρχία» τόνισε ο κ. Σκανδαλίδης, λέγοντας ότι η κομματική πειθαρχία δε στραγγαλίζει την ουσία της πολιτικής.

Όπως είπε, μετά τη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, υπάρχει άλλη μια ευκαιρία, δίνεται χρόνος και δυνατότητα να γίνει πιο άνετα ένα νέο πρόγραμμα.

Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι «προφανώς κάπου αποτύχαμε στο Μνημόνιο 1 για να γίνει το μεσοπρόθεσμο», αλλά προσέθεσε ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική πρόταση από την πρόταση που έχει καταθέσει η κυβέρνηση στηρίζει όλη η Ευρώπη.

Ζήτηες πάντως ότι στο Μνημόνιο 2 πρέπει να υπάρξει αλλαγή πλεύσης και να δοθεί προτεραιότητα στην ανάπτυξη, να γίνει ανακατανομή βαρών στη φορολογία και να «κάνουμε οριστικά τις αλλαγές που αφήσαμε μισοτελειωμένες».

Εκτίμησε ότι εν όψει 6ης δόσης θα υπάρξει ένα νέο πρόγραμμα καινούργιο, ρεαλιστικό κοινωνικά δίκαιο χωρίς διλήμματα. Τέλος, είπε ότι οι εκλογές δεν λύνουν το πρόβλημα της χώρας.

Ν. Δένδιας: Το μεσοπρόθεσμο δημιουργεί ψευδαισθήσεις

Η αστυνομία απέτυχε πλήρως και με πολλαπλές συνέπειες στο εσωτερικό και το εξωτερικό, δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Δένδιας.

Σημείωσε πως όταν ο τουρισμός μάχεται να συνέλθει η χώρα δίνει αυτή την άσχημη εικόνα.

Για το μεσοπρόθεσμο κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχείρησε να δημιουργήσει ψευδαισθήσεις ότι κάτι μπορεί να γίνει. Έκανε λόγο για «ανακούφιση» λίγων μηνών.

Αναφερόμενος στην παρουσίαση του μεσοπρόθεσμου ως «αναγκαίο κακό», είπε ότι είναι «απρόσφορο κακό».

Επισήμανε πως τίποτα από αυτά που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση δεν μπορεί να τηρηθεί, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «με μπουσούλα μεσοπόθεσμο η ελληνική οικονομία δεν πάει πουθενά».

Τέλος, για τον εφαρμοστικό νόμο που θα ψηφιστεί το απόγευμα, είπε ότι η ΝΔ θα ψηφίσει δύο κεφάλαια του εφαρμοστικού.
Πηγή: skai.gr