Επιχείρηση πειθούς για Μεσοπρόθεσμο από Παπανδρέου – Βενιζέλο

Ρευστή παραμένει η κατάσταση σε ό,τι αφορά τις προθέσεις ορισμένων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κατά την κρίσιμη ψηφοφορία του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου που εισάγονται στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει τους βουλευτές προ των ευθυνών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα τους τονίσει πως από την ψήφο τους θα εξαρτηθεί εάν θα συνεχιστεί η προσπάθεια διάσωσης της χώρας, ή αυτή θα οδηγηθεί σε χαοτικές καταστάσεις.

Σε προσπάθειες να μην υπάρξουν διαρροές βουλευτών σε σχέση με την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής αποδύεται από την πλευρά του και ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα το μεσημέρι συναντάται με τον βουλευτή Κοζάνης Αλέκο Αθανασιάδη προκειμένου να τον πείσει για την αναγκαιότητα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου. Ο κ. Αθανασιάδης έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Θωμά Ρομπόπουλο, ο οποίος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ χαρακτήρισε το Μεσοπρόθεσμο «αντιαναπτυξιακό για τη χώρα».

Έκκληση στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος για την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου απηύθυνε από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης μιλώντας στην "Πρώτη Γραμμή", προειδοποιώντας με απρόβλεπτες συνέπειες για τη χώρα στην αντίθετη περίπτωση.

«Η χώρα περνά δύσκολες ώρες και θα πρέπει να πρυτανεύσει η ευθύνη» δήλωσε στον ΣΚΑΪ η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Πηγή: skai.gr