Α. Παπαρήγα: Υπερώριμο το αίτημα για εκλογές

Υπερώριμο χαρακτήρισε το αίτημα για εκλογές η Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη Τύπου, "ριχνόμαστε πιο εντατικά στην πάλη", είπε για την ένταση των αγώνων, και κάλεσε το λαό σε συμπόρευση με το ΚΚΕ στους αγώνες και τις εκλογές για να απαλλαγεί από τις αυταπάτες και τη δικομματική εναλλαγή.

Οι εκλογές πρόσθεσε, μπορούν να αποτελέσουν ένα βήμα για να επέλθει ρήγμα στο αντιδραστικό, στο αστικό πολιτικό σύστημα με τη διαμόρφωση λαϊκής συμμαχίας η οποία θα εδράζεται αποκλειστικά και μόνο στα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. "Εάν αυτό δεν συμβεί τότε το άμεσο μέλλον θα είναι δραματικό, ίσως και εμείς, παρά την εμπειρία που έχουμε, δεν μπορούμε να προβλέψουμε όλα τα χειρότερα μέτρα που έρχονται" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε οπερέτα τις διεργασίες για την κυβέρνηση εθνικής ενότητας, και τον ανασχηματισμό. Όμως εκτίμησε ότι η συγκεκριμένη διαδικασία αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα να συνηθίσει ο λαός την ιδέα της συνεργασίας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, που κάποτε ήταν ανίερη συμμαχία. Έγινε ένα σημαντικό βήμα, προς κυβέρνηση «σωτηρίας» πρόσθεσε, δηλαδή μιας σωτηρίας του κεφαλαίου και όχι σωτηρίας του λαού. Το επόμενο βήμα προέβλεψε μπορεί να γίνει και με παραμερισμό προσώπων και με άλλες ανακατατάξεις.
Η κα. Παπαρήγα επανέλαβε τη θέση της για το χρέος, δεν το δημιούργησε ο λαός, δεν το δημιούργησαν οι λαοί της Ευρώπης είπε και υποστήριξε ότι πρέπει να μετρηθεί και το τι χρωστάνε στους εργαζόμενους από τις ιδιωτικοποιήσεις, τους έμμεσους και άμεσους φόρους, από τη ληστεία των ασφαλιστικών Ταμείων, τη μαύρη εργασία, τη μερική απασχόληση, τους επιθετικούς πολεμικούς εξοπλισμούς και από άσκοπες και σπάταλες, αντιπαραγωγικές δαπάνες όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, υποστήριξε ότι υπάρχουν ανοιχτά πολλά και δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιο θα ευοδωθεί". Έκανε σαφής διαχωρισμούς από τα υπόλοιπα κόμματα τονίζοντας ότι "η πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων στην Ελλάδα επιδιώκει συναίνεση. Καταρχήν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και η Δημοκρατική Συμμαχία, το κόμμα που ονομάζεται ΛΑ.Ο.Σ., είναι έτοιμοι, απλώς θα κοιτάξουν την κατάλληλη στιγμή. Αν θέλετε, και η Δημοκρατική Αριστερά ταλαντεύεται. Υπάρχει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτός με τον τρόπο του συμβάλλει στη συναίνεση. Όλη η εναλλακτική του πρόταση είναι να χωρίσουμε το χρέος σε νόμιμο και παράνομο, άρα επιδιώκει τη διαπραγμάτευση του χρέους και μάλιστα θέλει μια κυβέρνηση προοδευτικών δυνάμεων με πυρήνα την αριστερά, που θα κάνει αριστερή διαπραγμάτευση του χρέους, εντός της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ και θα φτιάξει μάλιστα και ένα αριστερό τραπεζικό σύστημα".

Αυτές οι απόψεις, όπως είπε, είναι για γέλια και για κλάματα και συμβάλλουν στον αποπροσανατολισμό". Τέλος υποστήριξε ότι "αυτή τη στιγμή η ευθύνη βρίσκεται στα χέρια των εργατών, των υπαλλήλων, των φτωχών αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων, της νεολαίας και των γυναικών που ανήκουν στα εργατικά λαϊκά στρώματα και σε αυτούς πως έως τώρα με τη στάση τους, με τη συμπεριφορά τους, με την ψήφο τους, από πλάνη, από αυταπάτη στήριζαν την εναλλαγή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Πρέπει, λοιπόν να ξεμπερδέψουν από αυτά τα ταμπού" και τους κάλεσε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, "στους αγώνες και στις εκλογές, ανεξάρτητα αν έχουν διαφορές μαζί μας για τα ζητήματα του σοσιαλισμού".
Πηγή: Κυριάκος Αργυρόπουλος