Αλ Τσίπρας: Δημοκρατική εκτροπή η κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Την κατηγορηματική αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στο ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας επανέλαβε ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, αναφέροντας ότι «οποιαδήποτε κυβέρνηση εθνικής μειοψηφίας θα αποτελεί ωμή δημοκρατική εκτροπή».

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Στη δημοκρατία τα αδιέξοδα τα λύνει ο λαός. Οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις αποδεικνύουν το κοινό μέτωπο της εγχώριας διαπλοκής. Οι εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους και τις πλατείες ζητούν άμεση δημοκρατία και άμεση απόσυρση του μνημονίου. Δεν ζητούν να μετατραπεί ο δικομματισμός σε μία ενιαία κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το μνημόνιο.
»Οποιαδήποτε κυβέρνηση εθνικής μειοψηφίας θα αποτελεί ωμή δημοκρατική εκτροπή. Μόνη δημοκρατική επιλογή είναι η προσφυγή στις κάλπες και η δημιουργία ενός συνασπισμού εξουσίας με επίκεντρο τις δυνάμεις της Αριστεράς».

Λαφαζάνης: «Ο λαός θέλει να φύγουμε από το μνημόνιο»
Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε ότι ο λαός θέλει να φύγουμε από το μνημόνιο.

«Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ θα είναι κυβέρνηση καταστροφής. Είναι προφανές ότι ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του κατέρρευσαν κάτω από το βάρος των λαϊκών αντιδράσεων» δήλωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη «η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει δεκανίκι στη ΝΔ για να συνεχίσουν την αντιλαϊκή πολιτική, δεν θέλουμε μία νέα κυβέρνηση υπό την αιγίδα της τρόικας με μία παραλλαγή του μνημονίου. Η χώρα χρειάζεται μία ριζοσπαστική, μεγάλη ανατροπή αυτή την ώρα και μόνο οι δυνάμεις της Αριστεράς μπορούν να συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση».
Πηγή: skai.gr