Απούσα η Αριστερά από τη συζήτηση και ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου

Τα κόμματα της Αριστεράς δεν θα συμμετέχουν ούτε στη συζήτηση, αλλά ούτε και στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στη Βουλή, όπως ανακοίνωσαν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες τόσο του ΚΚΕ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή της η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ «ενημερώνει το λαό ότι δεν θα πάρει μέρος σε καμιά διαδικασία της βουλής που αφορά το «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα», ούτε στην αρμόδια επιτροπή, ούτε στην ολομέλεια. Με όλους τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες συμμετέχει στις απεργίες, γενικότερα στους εργατικούς – λαϊκούς αγώνες».

Καλεί μάλιστα την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία να συμμετέχουν καθολικά στην απεργία της 15ης Ιουνίου και σε όλες τις απεργιακές μάχες, να δώσουν δύναμη στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και να διαθέσουν όλες τους τις δυνάμεις στον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να πολεμήσουν το «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα», κάθε λογής μνημόνιο, κάθε αντεργατικό, αντιλαϊκό μέτρο.

Αντίστοιχα και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «η κυβέρνηση Παπανδρέου αλλά και η Βουλή στη σημερινή της σύνθεση, όπως διαμορφώθηκε στις εκλογές του 2009 και σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες από τις σημερινές, στερούνται δημοκρατικής νομιμοποίησης να αποφασίσουν τη διάλυση της κοινωνίας και το ξεπούλημα της χώρας ερήμην του λαού.»

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν την κυβέρνηση – έστω και την ύστατη στιγμή- να αποσύρει το Μεσοπρόθεσμο το οποίο χαρακτηρίζουν ως καταστροφή για την κοινωνία και ταφόπλακα για τη δημοκρατία. Καλούν παράλληλα τους συναδέρφους τους βουλευτές όλων των πτερύγων, να μην αποδεχθούν αυτή την πρωτοφανή διαδικασία ευτελισμού του κοινοβουλευτισμού και της δημοκρατίας.

«Σε κάθε περίπτωση, δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία και την ψήφο μας μια πρωτοφανή διαδικασία αλλοίωσης της λαϊκής βούλησης» καταλήγει η ανακοίνωση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου