Κλείσιμο

Πεταλωτής: Δεν τίθεται θέμα συγκυβέρνησης με τη ΝΔ

«Δεν τίθεται θέμα συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Όλι Ρεν ότι «αναμένει από την ελληνική κυβέρνηση να πάρει την αντιπολίτευση στο καράβι».

Όπως είπε ο κ. Πεταλωτής, η εκλεγμένη κυβέρνηση έχει την ευθύνη να κυβερνήσει και η αντιπολίτευση να ασκήσει το ρόλο της.

Παράλληλα, αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή περιοδεία του Αντώνη Σαμαρά είπε ότι είχε χαρακτηριστικά εθνικής αποτυχίας καθώς δεν εστάλη ενιαίο μήνυμα αφού το σχέδιο της ΝΔ χαρακτηρίσθηκε «μη ρεαλιστικό».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής αρνήθηκε να απαντήσει εάν επικρέμεται η ποινή της διαγραφής σε όσους δεν ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο όπως ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ Αλέξανδρος Αθανασιάδης.

Πυρά Περισσού κατά Μεσοπρόθεσμου
Οι βουλευτές του ΚΚΕ δεν θα πάρουν μέρος σε καμιά διαδικασία της Βουλής που αφορά το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, ούτε στην αρμόδια επιτροπή, ούτε στην ολομέλεια, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα.

Χαρακτηρίζει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα «αντιλαϊκό έκτρωμα», το οποίο, όπως σημειώνει, φέρνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, γιατί αυτό υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και ισοπεδώνει τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία να συμμετέχουν καθολικά στην απεργία της 15ης Ιουνίου και σε όλες τις απεργιακές μάχες, να δώσουν δύναμη στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και «να διαθέσουν όλες τους τις δυνάμεις στον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να πολεμήσουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, κάθε λογής μνημόνιο, κάθε αντεργατικό, αντιλαϊκό μέτρο».
Πηγή: skai.gr