Κλείσιμο

Τσοχατζόπουλος για υπόθεση υποβρυχίων: Σκευωρία και θέατρο σκιών

Διαβάστε ολόκληρη την κατάθεση Τσοχατζόπουλου ΕΔΩ

Για περίπου 6 ώρες κατέθετε στην προανακριτική επιτροπή ο Ακης Τσοχατζόπουλος ο οποίος μίλησε για πολιτική δίωξη για σκευωρία και θέατρο σκιών που ονειρέυονται κάποιοι στο όνομα της κάθαρσης, δηλώνοντας όμως στους βουλευτές ότι δεν θα παίξει σε αυτό το θέατρο. «Θα εξαντλήσω κάθε πολιτική δυνατότητα και κάθε νομικό δικαίωμα για να αποκαλυφθούν οι σκευωροί, όλοι οι σκευωροί, να τιμωρηθούν οι συκοφάντες, όλοι οι συκοφάντες, όπως κι αν λέγονται και να αποκαταστήσω, στο μέτρο του δυνατού, το όνομα, την τιμή και την υπόληψή μου. Τότε, όλοι θα κληθούν αναλάβουν τις ευθύνες τους» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο, καμία απόδειξη, καμία ένδειξη ή οτιδήποτε άλλο που να δίνει αφορμή έστω, για τη διασύνδεσή του με έκνομες συμπεριφορές, με μίζες και φαινόμενα διαφθοράς. Άφησε ι σαφείς αιχμές και κατά του ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας το ότι επιχειρεί να στρέψει αλλού την προσοχή του κόσμου και αυτό να λειτουργήσει ως βαλβίδα εκτόνωσης της λαΊκής αγάνακτησης.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος επανέλαβε την προτασή του να καταθέσουν μέλη του ΚΥΣΕΑ επί κυβένρησης Σημίτη, τονίζοντας ότι οι αποφάσεις όλων των αρμόδιων συλλογικών οργάνων και του ΚΥΣΕΑ ήταν ομόφωνες και κατηγόρησε την επιτροπή ότι άρον άρον απέρριψε το σχετικό του αίτημα.«Τι φοβηθήκατε; Γιατί δεν τους καλέσατε ώστε να χυθεί άπλετο φως και να κρίνετε την υπόθεση με βάση τα πραγματικά στοιχεία; Ποιοι άλλοι είναι αρμοδιότεροι να σας διαφωτίσουν για το τι συνέβη από τα μέλη της κυβέρνησης που έλαβαν τις συγκεκριμένες αποφάσεις;» αναρωτήθηκε.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας χαρακτήρησε τη δίωξή του « πολιτική δίωξη» και κατηγόρησε μάλιστα την επιτροπή για προειλημένες αποφάσεις και ότι απέκριψε την αλήθεια γιατί όπως είπε: «Απλά δεν θέλετε την αλήθεια. Γιατί γνωρίζετε ότι η ανάδειξη της με βάση τα πραγματικά στοιχεία, που θα προέκυπταν από τους ουσιώδεις μάρτυρες, θα ακύρωνε κάθε σχέδιο πολιτικής δίωξης με νομικό μανδύα, που είχε προαποφασιστεί».

Η επιτροπή ολοκλήρωσε τις εργασίες της με την κατάθεση του κ. Τσοχατζόπουλου και από άυριο θα συνεδριάζει για την κατάρτιση του πορίμαστός της που θα το καταθέσει την ερχόμενη Δευτέρα.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου