Αιχμές Τσοχατζόπουλου για τους διαδόχους του στο ΥΕΘΑ

Αιχμές για τους διαδόχους του στο υπουργείο Άμυνας άφησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος προσήλθε γύρω στις 2.30μμ στη Βουλή προκειμένου να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο των υποβρυχίων και για τα στοιχεία που έχουν προκύψει εις βάρος του.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, η πορεία της εξέλιξης της σύμβασης από το 2001 και μετά «έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον» και θεωρεί ότι η Επιτροπή Εξοπλισμών που θα την διερευνήσει «έχει πολλή δουλειά να κάνει».
 
Ο πρώην υπουργός φανερά ευδιάθετος, συζήτησε για αρκετή ώρα με τους δημοσιογράφους χωρίς ωστόσο να θέλει να μιλήσει για την ουσία της κατάθεσης του αλλά τη χαρακτήρισε ως « άλλη μία μάχη» την οποία είπε «θα την δώσω», καθώς «στην πολιτική πρέπει να τα περιμένεις όλα», είπε ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος διένειμε και ένα χρονολόγιο της προμήθειας των υποβρυχίων με το οποίο στην πραγματικότητα ρίχνει την ευθύνη στο ΚΥΣΕΑ καθώς τονίζει ότι «όλες οι αποφάσεις των αρμόδιων συλλογικών οργάνων και του ΚΥΣΕΑ ήταν ομόφωνες».

Η προανακριτική επιτροπή, έχει ήδη μπει στην τελική ευθεία και το πόρισμα της αναμένεται να κατατεθεί την 6η Ιουνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΠΑΣΟΚ, τα μέλη της επιτροπής έχουν ήδη στα χέρια τους σοβαρές ενδείξεις – όπως τις χαρακτηρίζουν - για τον πρώην υπουργό που προκύπτουν όχι μόνο από τις μαρτυρικές καταθέσεις αλλά κυρίως, από τις κινήσεις τραπεζικών.
Πηγή: skai.gr