Δεν ξεκαθάρισε τις προθέσεις του ο Γ. Καρατζαφέρης

Με μία τοποθέτηση «ήξεις, αφήξεις…» ο Γιώργος Καρατζαφέρης δεν ξεκαθάρισε ούτε και την Πέμπτη τις προθέσεις του μετά τις φήμες της Τετάρτης ότι μπορεί να αποσύρει το κόμμα του από τη Βουλή ενώ την ίδια ώρα ζητά εκλογές γιατί αν παραμείνει αυτή η ασύνδετη και επικίνδυνη κυβέρνηση -όπως είπε- δεν υπάρχει άλλη λύση.

Μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ για τα σενάρια της Τετάρτης σε ότι αφορά στο κόμμα του έκανε λόγο για διατύπωση μιας σκέψης και «ουχί» απόφασης. Ωστόσο λίγο αργότερα και αφού μίλησε για τη λύση των εκλογών πρόσθεσε ότι το κόμμα του ούτε έχει υιοθετήσει αυτή την πρόταση αλλά ούτε την έχει αποκλείσει.

Ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε και στην κυοφορούμενη κίνηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το μνημόνιο κάνοντας λόγο για μονομπλόκ του ΠΑΣΟΚ ενώ εμμέσως του κάλεσε να μην λειτουργήσουν σαν πρόβατα στο μαντρί αλλά να λειτουργήσουν –ουσιαστικά- κατά συνείδηση. «Έχουμε στριμωχτεί πολύ άσχημα, χρειάζεται διέξοδος και πιστεύω ότι όλοι οι βουλευτές είναι πατριώτες. Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να υπάρχει η λογική και η σκέψη του μαντριού» είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως σε ότι αφορά το ΛΑΟΣ ο κ. Καρατζαφέρης φαίνεται ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το «δεύτερο μνημόνιο» καθώς όπως είπε δεν πρόκειται να δώσει δεύτερη ευκαιρία στην κυβέρνηση που απέτυχε.

Απαντώντας ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει την ευθύνη της ενώ άλλοι είναι εκείνοι –κατηγορώντας το ΛΑΟΣ – που επιχειρούν να διώξουν από πάνω τους κάθε πράξη ευθύνης και να βγάλουν από την πλάτη του το μνημόνιο.

Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου