Αναβρασμός ενόψει της ανακοίνωσης του νέου πακέτου μέτρων

Λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που θα λάβει τις τελικές αποφάσεις για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και το κλίμα σε κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ παραμένει ηλεκτρισμένο.

Αίσθηση έκανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, με τις δηλώσεις που έκανε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Μίλησε για «πρίγκιπες που δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι ο κόσμος μπορεί να λέει κάτι εναντίον τους και όταν τους έφτυναν, είτε νόμιζαν ότι βρέχει, είτε προσπαθούσαν να μεταθέσουν τις ευθύνες σε άλλους».

Στο Μέγαρο Μαξίμου αναζητούν τρόπο για να περιοριστεί ο χρόνος παρέμβασης των βουλευτών και γι’ αυτό προσανατολίζονται στην κοινή συνεδρίαση πολιτικού συμβουλίου και Κ.Ο.

Πυρά από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαμε και στην συνεδρίαση της επιτροπής του απολογισμού και του γενικού ισολογισμού του κράτους με αφορμή την στελέχωση του γραφείου προϋπολογισμού του στη Βουλή.

Η συντονίστρια του γραφείου παρουσίασε αντί για κατάλογο προσώπων μόνο τρία άτομα, προκαλώντας έτσι την αντίδραση των βουλευτών που αμφισβήτησαν ότι υπήρξε αξιοκρατία, αφήνοντας υπονοούμενα ότι ήταν επιλογές του υπουργού Οικονομικών.

Ανάμεσά τους και ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο οποίος σχολίασε: «Τι εμπειρογνώμονες είναι αυτοί; Αυτοί απέτυχαν να προβλέψουν όσα έγιναν εδώ και ένα χρόνο. Έχουμε τρελαθεί από τους ανθρώπους με επιστημονική επάρκεια που μας οδήγησαν στην καταστροφή»

Κατά την ομιλία του στην παρουσίαση της Ελλάδος για την κλιματική αλλαγή ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη αλλαγής συνολικά του τρόπου ζωής, προκειμένου να καταστεί εφικτή η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, τονίζοντας ότι «δεν έχουμε την πολυτέλεια να θυσιάζουμε το μέλλον μας στο βωμό μιας εφήμερης ανάπτυξης. «Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αποτελεί μια αναπτυξιακή ευκαιρία για τη χώρα μας, μέσα από την κρίση πρέπει να δούμε μια ευκαιρία μεγάλη».

«Βρισκόμαστε σε μία περίοδο έντονων πολιτικών αναταράξεων», δήλωσε από το Ρέθυμνο όπου
περιοδεύει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Γιώργου Καρατζαφέρη ότι εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης του κόμματός του από τη βουλή . Ο κ. Καρατζαφέρης επισκέφθηκε τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο χωρίς ώστόσο να ανακοινώσει καμία του απόφαση, παρά μόνο την πρόθεσή του να επισκεφθεί και να ενημερώσει τις επόμενες ημέρες τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Πηγή: skai.gr