Καταδίκη του αποκλεισμού της Βουλής από Πετσάλνικο και κυβέρνηση

Καταδικάζει ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, αλλά και η κυβέρνηση δια του εκπρόσωπου της Γιώργου Πεταλωτής, τα γεγονότα της Τρίτης, όπου διαδηλωτές απέκλεισαν την κεντρική είσοδο του κοινοβουλίου στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, εμποδίζοντας βουλευτές να βγουν. Ο κ. Πετσαλνικος έκανε λόγο για "υπονόμευση του κοινοβουλευτισμού".

Από την πλευρά του ο κ. Πεταλωτής καταδίκασε τα χθεσινοβραδινά γεγονότα, λέγοντας ότι αμαυρώνουν την αυθόρμητη κίνηση των πολιτών, που συγκεντρώνονται ειρηνικά για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο πολιτικό σύστημα.

Εντωμεταξύ νέο ραντεβού για τις 6 το απόγευμα έχουν δώσει στο Σύνταγμα -για όγδοη ημέρα - "Αγανακτισμένοι" πολίτες.

Μοτοπορεία συμπαράστασης προς το κίνημα των Αγανακτισμένων διοργανώνεται στις 5.30 το απόγευμα από ανεξάρτητες λέσχες μοτοσικλετιστών. Αφετηρία, το πάρκινγκ του Λυκαβηττού και τελικός προορισμός η Πλατεία Συντάγματος.

Αποδέχομαι και κατανοώ την ύπαρξη του κινήματος των «Αγανακτισμένων», δεν αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία, απειλή για τη δημοκρατία αποτελούν οι προπηλακισμοί και οι βιαιότητες και τις καταδικάζω, δήλωσε στον ΣΚΑΪ και την «Πρώτη Γραμμή» η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου.

«Πολλοί από τους βουλευτές είναι νέοι στη Βουλή, δεν ωφελεί το τσουβάλιασμα όλων των βουλευτών. Η βία στις δημοκρατίες πρέπει να αποτρέπεται και να μην επιτρέπεται» πρόσθεσε η κ. Χριστοφιλοπούλου. Εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξουν νέες βιαιότητες στις κινητοποιήσεις.

Πηγή: skai.gr