Κλείσιμο

Σαμαράς: Οι ίδιοι που ζητούν συναίνεση δεν ζητούν από την κυβέρνηση να κυβερνήσει

Ασκήσαμε την πιο υπεύθυνη αντιπολίτευση σε μία πολιτική με την οποία διαφωνούμε, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο της ενημέρωσης από πλευράς του της Κ.Ο της Ν.Δ.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για γόνιμη αντιπολίτευση και για μεγάλες ευθύνες, καθώς, όπως είπε, όλοι θεωρούν πως από τη στάση της ΝΔ θα εξαρτώνται τα πράγματα από δω και πέρα, σχολιάζοντας πως είναι παράξενο να εξαρτώνται οι εξελίξεις από την αξιωματική αντιπολίτευση. Επίσης, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι οι ίδιοι που ζητούν από την αντιπολίτευση να συναινέσει, δεν ζητούν από την κυβέρνηση να κυβερνήσει, ενώ συνεχίζοντας είπε πως η μεγάλη βάση συναίνεσης με την κυβέρνηση είναι να επιτευχθεί συμφωνία πάνω στο πώς θα γίνει η επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε πως η πολιτική του μνημονίου έχει αποτύχει παταγωδώς και πλήρως, καθώς αποδείχτηκε πως με το να βυθιστεί μία χώρα σε ύφεση διαρκείας, μεγαλώνει και το έλλειμμα και το χρέος.

Συνεχίζοντας, αναρωτήθηκε αν θα «σοβαρευτεί η κυβέρνηση επιτέλους», συμπληρώνοντας ότι «λες και αν είχαμε συμφωνήσει εμείς θα είχε πετύχει η λαθεμένη πολιτική. Λες και θα άρχιζε να αποδίδει» . Επίσης, έθεσε ως προϋπόθεση εθνικής συνεννόησης την επανεκκίνηση της οικονομίας, με έμφαση στη μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Ο Αντώνης Σαμαράς ενημερώνει την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ αναφορικά με τη στάση του στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών και τη γενικότερη θέση που πρέπει να κρατήσουν οι βουλευτές, το επόμενο διάστημα.

Από kathimerini.gr
Πηγή: skai.gr