Μπακογιάννη: Κάποιοι θέλουν να γίνουν πρωθυπουργοί της δραχμής

Αιχμές κατά του πολιτικού κατεστημένου, και ιδιαίτερα κατά του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, εξαπέλυσε την Κυριακή η Ντόρα Μπακογιάννη κλείνοντας τις εργασίες του ιδρυτικού συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

«Η μοίρα της Ελλάδας δεν είναι ταυτισμένη με την καταστροφή και το πισωγύρισμα. Με αυτή την επιλογή είναι ταυτισμένοι αυτοί που προσπαθούν να χτίσουν τις καριέρες τους πάνω στην προοπτική μιας διαλυμένης χώρας. Με αυτήν την επιλογή είναι ταυτισμένοι όσοι φιλοδοξούν να γίνουν πρωθυπουργοί της δραχμής» δήλωσε η κ. Μπακογιάννη.

Η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι τα μεγάλα «ή τα τέως μεγάλα» κόμματα έχουν ευθύνη απέναντι στο σύνολο των Ελλήνων και όχι απέναντι στους ψηφοφόρους τους. «Έχετε ευθύνη να συμφωνήσετε, να βρείτε τα σημεία εκείνα που θα κάνουν την Ελλάδα δυνατή και όχι εσάς δυνατούς» δήλωσε, ενώ ειδικά για τους συναδέλφους της βουλευτές επισήμανε ότι «όλοι με όποιο κόμμα εκλέχθηκαν έδωσαν όρκο ότι βάζουν το Σύνταγμα και το λαό πάνω από το οτιδήποτε».
«Είναι ώρα μάχης και στη μάχη δηλώνεις παρών. Αν είσαι απών άσε το βουλευτιλίκι για άλλους» τόνισε χαρακτηριστικά.

Μετά το τέλος της ομιλίας της προέδρου της ΔΗΣΥ ξεκίνησε η ψηφοφορία για την εκλογή των 200 μελών της ΚΕ του κόμματος και για την εκλογή της Ντόρας Μπακογιάννη -που ήταν και η μόνη υποψήφια- στην προεδρία.

«H πραγματικότητα είναι αμείλικτη, αν δεν μπορέσουν να συμφωνήσουν τα δύο μεγάλα κόμματα, θα χρεωθούν και τα δύο τις εξελίξεις» τόνισε ο προσκείμενος στη Δημοκρατική Συμμαχία ευρωβουλευτής Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Κυριακή με Δράση».
Πηγή: skai.gr