Κλείσιμο

Υποβρύχια: Αίτημα Τσοχατζόπουλου για εξέταση των μελών του ΚΥΣΕΑ του 2002

Να κληθούν στην προανακριτική επιτροπή, που διερευνά την υπόθεση των υποβρυχίων, όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 2002 που ενέκρινε τις συμβάσεις για τα υποβρύχια, ζητά με επιστολή που απέστειλε στην επιτροπή ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός ζητά να κληθούν για την εξακρίβωση της αλήθειας –όπως λέει-, οι κύριοι Κώστας Σημίτης, Αλέκος Παπαδόπουλος, Θεόδωρος Πάγκαλος, Γιάννος Παπαντωνίου, Βάσω Παπανδρέου, Κώστας Λαλιώτης, Γιώργος Ρωμαίος, Γιώργος Παπανδρέου και ο τέως αρχηγός ΓΕΕΘΑ Αθανάσιος Τζογάνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πλειοψηφία της επιτροπής δεν θα κάνει δεκτό το αίτημα του κ. Τσοχατζόπουλου, με το αιτιολογικό ότι η προανακριτική επιτροπή δεν έχει συσταθεί για να ελέγξει τη νομιμότητα ή όχι των συμβάσεων για τα υποβρύχια, αλλά για το αν υπήρξε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από τον πρώην Υπουργό Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλο. Μάλιστα όπως υποστηρίζουν κύκλοι της επιτροπής , πίσω από κάθε σύμβαση, ακόμη και νόμιμη να είναι, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Εντωμεταξύ, ο δικηγόρος του Άκη Τσοχατζόπουλου υπέβαλε αίτημα και πήρε όλο το αποδεικτικό υλικό και τα πρακτικά των συνεδριάσεων της προανακριτικής.

Από την πλευρά της, η ΝΔ δηλώνει ότι δεν έχει λάβει γνώση της επιστολής, και υπενθυμίζει ότι ήδη έχει ζητήσει και τα πρακτικά της επίμαχης συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου