Να περικοπεί η αξία των ομολόγων των τραπεζών υποστηρίζει ο Α. Τσίπρας

Η ιταλική εφημερίδα «La Stampa» φιλοξενεί την Πέμπτη σύντομη συνέντευξη του προέδρου του «ΣYΡΙΖΑ», Αλέξη Τσίπρα. Σε ότι αφορά τις διαδηλώσεις της Τετάρτης, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει ότι «παρακολουθήσαμε μια επίθεση της αστυνομίας, με πρωτοφανή βία, κατά μιας ειρηνικής πορείας και ένας νέος τριάντα ετών ψυχορραγεί. Η αντικοινωνική πολιτική του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου-συνεχίζει ο Αλέξης Τσίπρας- συμβαδίζει με την στάση της κυβέρνησης, κατά του λαού που αντιστέκεται. Αλλά ο αγώνας ενάντια στην λιτότητα, δεν σταματά».

Στην ερώτηση της απεσταλμένης της «La Stampa», αν «ωθεί το πλήθος στην βία», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντά ότι «είναι μια γνωστή καταγγελία που του απαγγέλλεται. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι ο πρωθυπουργός είναι ένας ψεύτης και ότι ο λαός σήκωσε σήμερα μια σημαία Δημοκρατίας και διαφάνειας, κατά των λουξεμβουργιανών μυστικών διπλωματιών που ζητούν και άλλες θυσίες. Η αλήθεια είναι ότι το κράτος χρεοκόπησε».

Ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζει επίσης ότι «οι τράπεζες κερδίζουν με δύο τρόπους: με τα επιτόκια από τα ομόλογά μας και στοιχηματίζοντας στη χρεοκοπία μας, με τα παράγωγα», ενώ, στην ερώτηση «ποιες είναι οι συγκεκριμένες σας προτάσεις;» απαντά ότι «το θέμα δεν είναι αν θα γίνει η αναδιάρθρωση, αλλά πότε. Κατά την άποψή μας πρέπει να γίνει μια επιλεκτική περικοπή του χρέους, ένα επιλεκτικό ‘haircut’ Να γίνει περικοπή της αξίας των ομολόγων που κατέχουν οι τράπεζες, αλλά όχι εκείνων που είναι στην κατοχή των ασφαλιστικών ταμείων».
Πηγή: skai.gr