Κλείσιμο

Πολιτική αντιπαράθεση για τις «κομμένες» δηλώσεις Στρος Καν

Έντονη αντιπαράθεση προκαλεί στο πολιτικό σκηνικό η προβολή, την Τρίτη, του κομμένου αποσπάσματος συνέντευξης του επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, που έκανε λόγο "υπόγειες συνεννοήσεις" με το Γιώργο Παπανδρέου προκειμένου να προσφύγει η Ελλάδα στο μηχανισμό στήριξης.

"Όταν λέω υπερβάλλοντας ότι όταν ήρθε το ΔΝΤ στην Ελλάδα, κλείσαμε το θέμα σε 15 ημέρες. Το κλείσαμε σε 15 ημέρες διότι δουλέψαμε επί μήνες πριν με τις ελληνικές αρχές και το κάναμε υπόγεια. Γιατί αυτό; Γιατί οι ελληνικές αρχές επιθυμούσαν την παρέμβαση του ΔΝΤ, αν και ο Παπανδρέου για πολιτικούς λόγους δεν το έλεγε στο λαό. Αλλά από την αρχή με είχε πάρει πολλές φορές τηλέφωνο" εμφανίζεται να δηλώνει ο επικεφαλής του ΔΝΤ.

Για παραπληροφόρηση και συστηματική διαστρέβλωση της αλήθειας έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Πεταλωτής, αφού αμφισβήτησε τη μετάφραση της συνέντευξης, υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στις Βρυξέλλες στις 11 Δεκεμβρίου 2009 είχε πει πως έχει επαφές με το ΔΝΤ προκειμένου να δοθεί στη χώρα τεχνογνωσία, ενώ στις 11 Φεβρουαρίου 2010 και πάλι στις Βρυξέλλες είχε δηλώσει πως υπάρχει συνεργασία με το ΔΝΤ για την παροχή βοήθειας σε διοικητικές αλλαγές.

Οι αντιδράσεις των κομμάτων

"Πολιτικό κόλαφο για την αξιοπιστία του πρωθυπουργού" χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, τις δηλώσεις Στρος Καν.

Κατηγόρησε επίσης τον πρωθυπουργό ότι επιχείρησε να κρύψει από το λαό τις μεθοδεύσεις του για την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ και κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει άμεσα χωρίς υπεκφυγές.

"Δεν περιμέναμε τις δηλώσεις του Στρος Καν για να μάθουμε πόσο μεγάλα ψέματα έλεγαν και λένε στο λαό το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Το ΚΚΕ προειδοποιούσε το λαό πριν τις εκλογές για τη θύελλα που θα εξαπέλυαν εναντίον του, είτε βρισκόταν στην κυβέρνηση ο ένας, είτε ο άλλος."

"Οι μάσκες έπεσαν, ο πρωθυπουργός ας υπάρξει ειλικρινής έστω μια φορά" τόνισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ, Πάνος Σκουρλέτης.

"Ο κ. Παπανδρέου προτίμησε αντί για τις δύσκολες αποφάσεις, τις υπόγειες συνεννοήσεις" σχολίασε ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Γιάννης Οικονόμου.
Πηγή: skai.gr