Κατήφεια και έντονος προβληματισμός στο πολιτικό συμβούλιο

Σε κλίμα κατήφειας και έντονου προβληματισμού πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο έγινε ενημέρωση από τους κυρίους Παπακωνσταντίνου, Χρυσοχοΐδη, Κατσέλη και Κουτρουμάνη.

Τα μέλη του Συμβουλίου άσκησαν έντονη κριτική για τις επιπτώσεις που έχει η κυβερνητική πολιτική στο εισόδημα των εργαζομένων και στην κοινωνική συνοχή, ενώ απαίτησαν να υπάρξει ευκρινές σχέδιο, με χρονοδιαγράμματα για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έκανε απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα υπάρξει ανάπτυξη μέσω του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Κατά τη Λούκα Κατσέλη, το διακύβευμα για το 2011 είναι να στηριχθούν η εργασία και οι επενδύσεις, ενώ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επικεντρώθηκε στο θέμα της νεανικής επιχειρηματικότητα και ο Γιώργος Κουτρουμάνης στην ανάγκη να υπάρξει στήριξη των ταμείων μέσα από την πάταξη της εισφοροδιαφυγής.

Την Παρασκευή (10:00) θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο για τα νέα μέτρα, ύψους 23 δισ. ευρώ, της περιόδου 2012 – 2015. Στη μία μετά το μεσημέρι θα συνεδριάσει υπό το Γιώργο Παπανδρέου η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και αργά το απόγευμα το Πολιτικό Συμβούλιο.
Πηγή: skai.gr