Την Παρασκευή το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Συνεδριάζει την Παρασκευή το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

Την Τετάρτη στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος που έγινε απουσία του κ. Παπανδρέου, ο οποίος είναι άρρωστος, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκης κάλεσε σε συμμαχία των δυνάμεων που πιστεύουν ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει και να βγει από την κρίση.

Ο κ. Καρχιμάκης κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «συμπεριφέρεται λες και ποντάρει στην αποτυχία της προσπάθειας της χώρας και αντί να συναισθανθεί τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες της για τη σημερινή κατάσταση, προσπαθεί να αποκομίσει πολιτικά οφέλη από τις δύσκολες επιλογές της κυβέρνησης».

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε και στα κόμματα της Αριστεράς, τονίζοντας πως «οι ασκήσεις επαναστατικής ανυπακοής έχουν βαρύ κόστος για τους πολίτες και τη χώρα» και σημείωσε ότι η κυβέρνηση στην προσπάθεια που κάνει για τη σωτηρία της χώρας δεν έχει την αρωγή των κομμάτων, αντίθετα τα κόμματα της αντιπολίτευσης συμπεριφέρονται ως αντίπαλοι.

Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, παρέστησαν οι υπουργοί Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και αναπληρωτής Εξωτερικών, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, οι οποίοι ενημέρωσαν τα μέλη του καθοδηγητικού οργάνου του κυβερνώντος κόμματος για τις επικείμενες αποφάσεις στους τομείς της οικονομίας, καθώς και τις αναμενόμενες εξελίξεις για το μέλλον της Ευρωζώνης.
Πηγή: skai.gr