Νέα ερώτηση Μπακογιάννη για τα δάνεια της ΔΕΗ

Νέα ερώτηση στην υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη για τις χρηματοδοτήσεις και τα δάνεια που έχουν δοθεί τα τελευταία χρόνια από την ΔΕΗ στην ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ κατέθεσε στην Βουλή η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας που ήταν μεταξύ των βουλευτών από όλα τα κόμματα που είχαν καταθέσει σχετικές ερωτήσεις, ρωτάει την υπουργό αν αληθεύει ότι όταν της απαντούσε (24.11.2010) η κυρία Μπιρμπίλη στην Βουλή, αν και είχε πλήρη ενημέρωση από τη εταιρεία, απέκρυψε τα στοιχεία από το Κοινοβούλιο.

Η κα. Μπακογιάννη, επίσης, ζητά να πληροφορηθεί ποιες είναι οι ετήσιες εισφορές, χορηγίες, δάνεια, δαπάνες για κάλυψη δημοσίων σχέσεων που έχουν δοθεί στην συνδικαλιστική οργάνωση από τη ΔΕΗ την τελευταία δεκαετία καθώς και εάν έχει γίνει διαχειριστικός έλεγχος.

Τέλος θέτει το κατά πόσο είναι νόμιμο σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για την προστασία των συνδικαλιστικών ελευθεριών αυτή η πρακτική αυτή της επιχείρησης.

Σε ανακοίνωσή της, η ΓΕΝΟΠ επισημαίνει ότι όλα τα χρήματα τα πήρε μέσω συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας από όλες τις κυβερνήσεις και από όλες τις διοικήσεις.
Πηγή: skai.gr