Παπακωνσταντίνου: Δε θα γίνουν πρόωρες εκλογές

Τέλος στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών έβαλε και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στη Βουλή, την ώρα που συνεχίζονται οι αντιπαραθέσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το ζήτημα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.

Πιο συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Αστέριου Ροντούλη σχετικά με τη δημόσια περιουσία αλλά και στις βολές περί άτολμης κυβέρνησης που επιχειρεί είτε να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές είτε να εμφανίσει την εικόνα της αντιστασιακής, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου διεμήνυσε: «Καταρχάς ξεχάστε τις εκλογές. Δεν μπορεί κάθε 2-3 μήνες να ανοίγει τέτοιο θέμα, εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το είπε ο πρωθυπουργός».

Σκληρή αντιπαράθεση όμως προκάλεσαν και οι κατηγορίες του Αλέξη Τσίπρα – με αφορμή επίκαιρη ερώτησή του για το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας - που υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση και τη λαϊκή εντολή να επικυρώσει και να υπογράψει αποφάσεις που αφορούν τις επόμενες γενιές».

Αναφερόμενος δε, στην επίμαχη συνέντευξη Τύπου της τρόικας για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και την αντιμετώπισή της από την κυβέρνηση, έκανε λόγο για επικοινωνιακά τερτίπια και «εξεγέρσεις της πιζάμας» που γελοιοποιούν την κυβέρνηση. «Ο λαός σας έχει απαξιώσει και είστε καταγέλαστοι» κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

Απαντώντας ο υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για έλλειψη προτάσεων και φθηνό λαϊκισμό που δεν είναι αντάξιος των περιστάσεων, με αποτέλεσμα να καταφεύγει κλισέ και κορώνες, αντί να συμβάλλει στην προσπάθεια της χώρας να βγει από την κρίση.

Οι εκλογές δεν είναι η καλύτερη λύση σε μια τέτοια κρίσιμη περίοδο για την χώρα, ανέφερε μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100,3 ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου