Αναπροσαρμογή του χρέους ζήτησε ο Μ. Ανδρουλάκης

Για απουσία ενιαίας και κεντρικής διαχείρισης κρίσεων στην κυβέρνηση τα τελευταία 24ωρα έκανε λόγο την Τρίτη ο Μίμης Ανδρουλάκης, μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής που συνεδρίασε με αντικείμενο την αξιοποίηση της δημόσιας περιούσιας.

Εκτίμησε ότι το χρέος της Ελλάδας δεν είναι δυνατόν να πληρωθεί στο σύνολό του και από αυτή τη βάση συνέστησε να μην ξεφεύγει κανείς, γιατί –όπως είπε - "όταν ξεφεύγουμε επινοούμε παραμύθια όπως τα 50 δισ. ευρώ τα οποία μας προσβάλουν."

Πρόσθεσε δε, ότι "ή έχουμε την πολιτική τόλμη να ζητήσουμε αναπροσαρμογή του χρέους ή επινοούμε φαντασιώσεις όπως τα 50 δισ. ευρώ και διάφορα άλλα."

"Είναι υποχρέωση της εκάστοτε κυβέρνησης και όλων των υπουργείων που έχουν στην ευθύνη τους τη δημόσια περιουσία να φροντίζουν για την αξιοποίηση της" απάντησε ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

Υποστήριξε μάλιστα ότι «είναι εύκολο να λέμε ότι έχουμε τεράστια περιουσία και όταν ερχόμαστε στο διαταύτα να λέμε ότι αυτό είναι ξεπούλημα κτλ.» και κάλεσε όλους να καταθέσουν τις προτάσεις τους για να γνωρίζουν και οι πολίτες ποιοι είναι αυτοί.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει ότι αφού η κυβέρνηση, η ΝΔ και ο Γιωργος Καρατζαφέρης έγιναν καταγέλαστοι στο ρόλο του αντιστασιακού απέναντι στην τρόικα, τώρα κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους μιλώντας για αξιοποίηση και όχι πώληση.

"Ο πρωθυπουργός προσπαθεί να ωραιοποιήσει την αμείλικτη αλήθεια πως είμαστε υπό κηδεμονία" σχολιάζει ο ΛΑΟΣ, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση άφησε να περάσει πολύτιμος χρόνος και έτσι αυτό που ήταν εξαιρετικά εύκολο πριν 1 μήνα, φαντάζει σήμερα αδύνατο.

«Ο πρωθυπουργός ματαιοπονεί θεωρώντας ότι με τις κορώνες περί μη πώλησης της ελληνικής γης μπορεί να πείσει τον οποιοδήποτε», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ.

Νομοθετική πρωτοβουλία αναλαμβάνει, εντός των επόμενων ημερών, η κυβέρνηση για να μην υπάρχει η δυνατότητα πώλησης ή μεταβίβασης δημόσιας γης δήλωσε νωρίτερα την Τρίτη ο πρωθυπουργός.
Πηγή: skai.gr