Στην Αθήνα ο Χριστόφιας την Πέμπτη

Ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας θα μεταβεί την προσεχή Πέμπτη στην Αθήνα και θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Η συνάντηση, είπε, εντάσσεται στο πλαίσιο της πολύ συχνής συνεννόησης, ενημέρωσης και στενού συντονισμού και στενής συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ των κυβερνήσεων Κύπρου και Ελλάδας για το Κυπριακό και για άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Εξάλλου, ο διευθυντής του γραφείου του Κύπριου προέδρου Χρίστος Χριστοφίδης δήλωσε στο ΡΙΚ ότι πρώτιστος στόχος της συνάντησης Παπανδρέου-Χριστόφια είναι η ανάλυση των εξελίξεων στο Κυπριακό και η ανταλλαγή απόψεων, μετά και τη συνάντηση της Γενεύης.

Ο κ. Χριστοφίδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συζητηθούν και άλλα θέματα που απασχολούν τις δύο χώρες το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Σε ερώτηση κατά πόσο τίθεται θέμα έναρξης συζητήσεων για οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης Κύπρου και Ελλάδας κ. Χριστοφίδης απάντησε ότι «πολιτική της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ο καθορισμός της ΑΟΖ με όλα τα γειτονικά κράτη».

Ωστόσο, είπε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει κατά πόσο αυτό το θέμα θα τεθεί προς συζήτηση και με την Ελλάδα.

Δείτε ΕΔΩ την έρευνα των Νέων Φακέλων για την ύπαρξη πετρελαίου σε Αιγαίο και Ιόνιο
Πηγή: skai.gr