«Αναγκαία η επιμήκυνση του χρέους»

Την ανάγκη επιμήκυνσης της αποπληρωμής του χρέους επισήμανε τη Δευτέρα στο ΣΚΑΪ και την «Πρώτη Γραμμή» ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.

«Για την επιμήκυνση του χρέους βεβαίως θα υπάρξει μία επιβάρυνση, αλλά χρειάζεται και την διαπραγμάτευσή της» εξήγησε.

«Η πολιτική θα πρέπει να αντιμετωπίσει τα ανοιχτά μέτωπα και τα αναπάντητα ερωτήματα στο εσωτερικό της ελληνικής οικονομίας, αυτονόητα θα πρέπει να υπάρχει συνολική αντιμετώπιση στο επίπεδο της ΕΕ. Θα πρέπει να υπάρξουν διεκδικήσεις από την πλευρά της χώρας μας» επισήμανε.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι τρέπει να αντιμετωπιστούν στο εσωτερικό μέτωπο της οικονομίας ανοιχτά ζητήματα, όπως η φοροδιαφυγή, η παραοικονομία, η διαφθορά. «Η υστέρηση των εσόδων είναι χαρακτηριστική» σημείωσε.

Ο πρόεδρος της ΔΑ εκτίμησε επίσης ότι δεν θα υπάρξει άμεσα πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, καθώς δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή οι απαραίτητες προϋποθέσεις συνεργασίας.

Απέκλεισε ακόμη το ενδεχόμενο σύμπηξης ενιαίου Αριστερού μετώπου. «Η Δημοκρατική Αριστερά επιλέγει τον Αριστερό ευρωπαϊσμό και από την άλλη πλευρά υποστηρίζεται η επάνοδος της οικονομίας στη δραχμή και η περιχαράκωση του κράτους αυτά είναι ουσιώδεις διαφορές» τόνισε.

Για τη νέα κίνηση των κ. Δημαρά και Οικονόμου δήλωσε ότι εκφράζει συγκεκριμένη πολιτική αντίληψη, σημειώνοντας ότι «έχουμε ανταλλάξει κάποιες απόψεις με αυτό το χώρο».

«Η κοινωνία ανακαθορίζεται και έχω την εντύπωση ότι αναζητεί την έκφρασή της στην πολιτική σκηνή» κατέληξε ο κ. Κουβέλης.
Πηγή: skai.gr