Κοινωνικός διάλογος "με συνυπευθυνότητα"

Αποφασισμένη να ανταποκριθεί στις μεγάλες προκλήσεις που έχει μπροστά της, παρά τις όποιες συγκρούσεις σημειωθούν, είναι η κυβέρνηση δήλωσε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά την άτυπη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο πρωθυπουργός ανήγγειλε την έναρξη του κοινωνικού διαλόγου την επόμενη εβδομάδα, σημειώνοντας ότι θα αφορά όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την ελληνική οικονομία και την κοινωνία.

Η έναρξη θα γίνει στο πλαίσιο συνάντησης στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι κοινωνικοί φορείς της χώρας. Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι διάλογος σημαίνει μεταξύ άλλων συνυπευθυνότητα, η οποία θα προκύψει από την τεκμηρίωση και την κατανόηση των προβλημάτων από όλους, ενώ πρόσθεσε ότι η λύση των προβλημάτων χρειάζεται συναίνεση και συμμαχίες.

Ο κ. Παπανδρέου αναγνώρισε ότι σ' αυτήν την προσπάθεια θα υπάρξουν και συγκρούσεις, αλλά η κυβέρνηση πρέπει να ανταποκριθεί στις μεγάλες προκλήσεις που έχει μπροστά της. Και δήλωσε ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε "θετικό" τον απολογισμό των 50 ημερών έργου της κυβέρνησης παρά τα προβλήματα που κληρονόμησε και τα οποία έπρεπε να αντιμετωπιστούν από την πρώτη στιγμή. Χαρακτήρισε επίσης το έργο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ στις 50 ημέρες, πολλαπλάσιο αυτού που έκανε η Νέα Δημοκρατία σε πέντε χρόνια. Ενώ αναφερόμενος στην κρίση που βιώνουμε τόνισε ότι πίσω από την κρίση αυτή υπάρχουν ευκαιρίες και δυνατότητες τις οποίες η κυβέρνηση θέλει να αξιοποιήσει.

Ανακοινώθηκαν νέοι γενικοί γραμματείς

Στο μεταξύ, ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Γεωργακόπουλος είναι ο νέος γενικός γραμματεας φορολογικών και τελωνειακών θεμάτων με απόφαση του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών.

Επίσης ο καθηγητής Γιώργος Χριστοδουλάκης ορίσθηκε γενικός γραμματεας αποκρατικοποιήσεων, ενώ στην ειδική γραμματεία δημόσιων επιχειρήσεων τοποθετήθηκε ο Ανδρέας Κουτούπης και στη γενική γραμματεία δημοσιονομικής πολιτικής ο οικονομολόγος Ηλίας Πεντάζος.

Πηγή: skai.gr