Προβλήματα στην διαδικασία

Σε βλάβη στο δίκτυο του ΟΤΕ αποδίδεται η πτώση του συστήματος on line κατά την ψηφοφορία για την ανάδειξη προέδρου της ΝΔ.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, το πρόβλημα αντιμετωπίζεται σε συνεργασία με τον ΟΤΕ. Μέχρι την επίλυσή του η ψηφοφορία συνεχίζεται κανονικά με την καταγραφή των ονομάτων των ψηφοφόρων.

Λόγω του προβλήματος δεν μπόρεσε να ψηφίσει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Εξερχόμενος από το εκλογικό κέντρο, άφησε αιχμές για υπονόμευση της υποψηφιότητάς του. «Καταγγέλλω τραμπουκισμούς, υπάρχουν εγκάθετοι που λένε μην ψηφίσετε Ψωμιάδη, υπάρχουν μπράβοι που εγκλωβίζουν», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο κ. Ψωμιάδης θα ψηφίσει στις 5 το απόγευμα.

Σε επιστολή του προς τον Δημήτρη Σιούφα, ο κ. Ψωμιάδης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας με χειρόγραφες καταστάσεις λόγω της πτώσης του On line συστήματος.
Τονίζει ότι μια τέτοια διαδικασία καταστρατηγεί τα συμφωνηθέντα και δεν εγγυάται τη διαφάνεια και την αξιοπιστία της κορυφαίας εσωκομματικής διαδικασίας.

Η διαδικασία θα διαρκέσει έως τις 7 το απόγευμα και αναμένεται να παραταθεί εφόσον συνεχίζεται η προσέλευση των ψηφοφόρων.

Εάν υπάρξει δεύτερος γύρος, οι επαναληπτικές εκλογές θα διεξαχθούν το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου και τις ίδιες ακριβώς ώρες. Στην εκλογή αυτή μπορούν να ψηφίσουν μόνον όσοι θα έχουν πάρει μέρος στις σημερινές εκλογές και μόνο στο εκλογικό τμήμα που είχαν ψηφίσει.

Σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες Νεοδημοκράτες κάνουν τη μεγάλη ανατροπή και κατακτούν την ελπίδα, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ψήφισε στην Πύλο. Ανέφερε πως από αύριο ξεκινά μια νέα εποχή για τη Νέα Δημοκρατία και την Ελλάδα.

Η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία ψήφισε στο κλειστό γυμναστήριο του Μετς, δήλωσε ότι σήμερα μιλάει ο λαός, η καρδιά, η συνείδηση και το φιλότιμο του Νεοδημοκράτη. Τόνισε ότι η σημερινή διαδικασία θα σημάνει ένα νέο ξεκίνημα, θα αφήσουμε πίσω ότι μας πλήγωσε και θα προχωρήσουμε όλοι μαζί για τη μεγάλη κεντροδεξιά.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ο οποίος ψήφισε στο πνευματικό κέντρο της Ραφήνας, ευχήθηκε ότι η ΝΔ υπό τη Νέα Δημοκρατία, δυνατή και ενωμένη θα πρωταγωνιστήσει στα δημόσια πράγματα της χώρας.
Πηγή: skai.gr