Εκατέρωθεν βολές Βγενόπουλου – Ρέππα

Νέες βολές εναντίον της ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών εξαπέλυσε ο πρόεδρος της MIG, Ανδρέας Βγενόπουλος, μετά την κατάθεσή του στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Παρασκευά Αδάμη, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας για την υπόθεση των 15 άγονων γραμμών.

Ο πρόεδρος της MIG υποστήριξε ότι "οι κκ Ρέππας και Σηφουνάκης παρουσίασαν μια επιστολή του κ. Ρακιτζή, που την 'βάφτισαν' σαν πόρισμα-καταπέλτη, σε μια ατυχή και άκομψη προσπάθεια να επηρεάσουν τη Δικαιοσύνη και την κοινή γνώμη και να κλείσουν επικοινωνιακά μια υπόθεση που επί της ουσίας άρχισε σήμερα να διερευνάται".

"Επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν το γνωστό ξύλινο πολιτικό λόγο, που πήρε μάλιστα παραληρηματικές διαστάσεις χωρίς να διστάσουν να υβρίσουν ακόμη και το νεκρό Αρχιεπίσκοπο. Προφανώς, σε αυτό το χαμηλό επίπεδο δεν μπορώ να κατέβω. Αισθάνομαι, δε, ότι οι ποταπές εκφράσεις τους λόγω της προέλευσής τους αποτελούν τίτλο τιμής σε όποιον απευθύνονται", σημείωσε ο κ. Βγενόπουλος.

Ακόμα, ο πρόεδρος της MIG καταλόγισε στους κκ Ρέππα και Σηφουνάκη σκανδαλώδη ανεπάρκεια, έλλειψη διάθεσης για διερεύνηση σοβαρών καταγγελιών και έλλειψη παντελούς σοβαρότητας.

"Η προσπάθειά τους να με εμφανίσουν ως αντίθετο με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, είναι κατανοητή αλλά ατυχής. Η γνώμη μου είναι ότι υπάρχουν ήδη στη σημερινή κυβέρνηση υπουργοί που έχουν πολιτική, γνωρίζουν το αντικείμενό τους και δουλεύουν σκληρά και με αρχές", κατέληξε ο κ. Βγενόπουλος.

Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα, "Ας καταλάβουν όλοι ότι δεν μπορεί η πολιτική και οι πολιτικοί να είναι υπηρέτες στα μέτρα κάποιων. Έχουν αλλάξει οι καιροί, καιρός να αλλάξουν και τα πράγματα", τόνισε ο κ. Ρέππας.

"...Παραλάβαμε μια χώρα σε κρίση, ένα κράτος σε διάλυση. Δεν πάει άλλο. Και ας ξεβολευτούν όσοι διατυμπανίζουν ότι μετά από έντονες πιέσεις τους κατάφερναν να αναβάλουν διαγωνισμούς. Ασφαλώς όπου πρέπει, το λόγο έχει η Δικαιοσύνη. Ας καταλάβουν όμως όλοι ότι δεν μπορεί η πολιτική και οι πολιτικοί να είναι υπηρέτες στα μέτρα κάποιων. Έχουν αλλάξει οι καιροί, καιρός να αλλάξουν και τα πράγματα", κατέληξε ο κ. Ρέππας.
Πηγή: skai.gr