Δηλώσεις στήριξης στην Ντόρα Μπακογιάννη

Θέση για τον ποιος θα πρέπει να είναι ο επόμενος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έλαβαν την Παρασκευή οι βουλευτές Ολγα Κεφαλογιάννη και Κώστας Καραγκούνης, καθώς και ο πρώην υφυπουργός Απόστολος Ανδρεουλάκος.

Οι τρεις πολιτικοί ανακοίνωσαν ότι θα στηρίξουν την Ντόρα Μπακογιάννη για την ηγεσία της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, η βουλευτής Ρεθύμνου της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη μιλώντας στην εκπομπή "Πρώτη Γραμμή" του ραδιοφωνικού σταθμού TEAM FM (Ρέθυμνο) τόνισε:

"Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη εκφράζει τη Νέα Δημοκρατία τού σήμερα και τού αύριο. Με προτάσεις για την εσωτερική ανανέωση, με όραμα για ένα ισχυρό φιλελεύθερο κεντροδεξιό κόμμα, με σαφείς θέσεις για τις εθνικές προτεραιότητες όπως είναι η παιδεία, η οικονομία, η εξωτερική πολιτική, αλλά και για τις σύγχρονες προκλήσεις όπως είναι η κλιματική αλλαγή και η ενέργεια, μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια τη Νέα Δημοκρατία σε ανοδική και νικηφόρα πορεία".

Aπό την πλευρά του, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Καραγκούνης σε δήλωσή του ανέφερε:

"Τόσο στο έκτακτο συνέδριο όσο και μετέπειτα είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε τις πολιτικές προτάσεις των υποψηφίων αρχηγών. Η πολιτική πρόταση της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη ταυτίζεται με τις ιδρυτικές αρχές και αξίες του κόμματός μας. Ταυτίζεται με την πολιτική παρακαταθήκη του αειμνήστου ιδρυτή μας Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος ήθελε ένα κόμμα ευρωπαϊκό, δημοκρατικό, ανοικτό στην κοινωνία, στις σύγχρονες τάσεις και στα σύγχρονα ρεύματα. Εμείς οι νέοι άνθρωποι ένα τέτοιο κόμμα ονειρευόμαστε, ένα τέτοιο κόμμα θέλουμε. Για τον λόγο αυτό στηρίζω την υποψηφιότητα της κ. Ντόρας Μπακογιάννη".

Ο πρώην υφυπουργός και πρώην βουλευτής του κόμματος στη Β' Αθηνών Απόστολος Ανδρεουλάκος σημείωσε:

"Σεβόμενος την ιστορία μου και την ιστορία της παρατάξεως, συντάσσομαι με την Ντόρα Μπακογιάννη, με την οποία, καίτοι πολλές φορές είχαμε κόντρες, ήμασταν πάντα μαζί στο ίδιο αγωνιστικό χαράκωμα".-

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο βουλευτής Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος έχει δηλώσει την υποστήριξή του στη Ντόρα Μπακογιάννη, τόνισε ότι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η εκλογή προέδρου της ΝΔ θα είναι ντέρμπι και είπε το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί τόσο από το πόσοι και ποιοι θα πάνε στην κάλπη και ποιος από τους υποψηφίους θα κάνει τα λιγότερα λάθη, καθώς η κάθε λεπτομέρεια παίζει ρόλο.

Δήλωσε αντίθετος με το "θέαμα", όπως το αποκάλεσε των χωριστών περιοδειών, γιατί χωρίζει τους ψηφοφόρους της ΝΔ.

Επίσης αναρωτήθηκε το γιατί εφόσον όλοι οι συνυποψήφιοι έχουν δεσμευθεί για ενότητα την επόμενη μέρα, δεν επιθυμούν τον τηλεοπτικό διάλογο.

"Όσο δε συζητάμε, υπάρχει χώρος προσωπικών αντεγκλήσεων" είπε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, επισημαίνοντας ότι ο διάλογος θα βοηθούσε την παράταξη να εντοπίσει τους λόγους της ήττας στις εκλογές.
Πηγή: skai.gr