Κλείσιμο

Την Πέμπτη η ανακοίνωση υποψηφιότητας Σαμαρά

Λήγει την Πέμπτη στις 8 το βράδυ η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για την προεδρία της ΝΔ.

Σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να ανακοινώσει και επισήμως την υποψηφιότητά του.

Αμέσως μετά ο Δημήτρης Σιούφας θα παρουσιάσει την πρόταση της οργανωτικής επιτροπής για την εκλογική διαδικασία.

Μέχρι τις 22 Οκτωβρίου θα πρέπει να υποβληθούν εκ νέου οι υποψηφιότητες μαζί με 50 υπογραφές συνέδρων.

Στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έθεσε ως στόχο τη δημιουργία μιας σύγχρονης κεντροδεξιάς παράταξης.

"Είναι ιστορική υποχρέωση όλων μας να δημιουργήσουμε μία νέα, σύγχρονη, κεντροδεξιά παράταξη, που να ανταποκρίνεται στο πνεύμα των καιρών και να εκφράζει με αμεσότητα τις προσδοκίες της βάσης και της κοινωνίας", τόνισε.

Ο κ. Αβραμόπουλος επανέλαβε τη θέση του για εκλογή προέδρου από τη βάση, λέγοντας: "Η πρότασή μου για εκλογή του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από την κοινωνική μας βάση είναι ο μόνος δρόμος για να αλλάξουμε εποχή. Να εμβαθύνουμε τη δημοκρατία και να δώσουμε φωνή και ρόλο στην κοινωνία των πολιτών, που προσβλέπει σ΄ εμάς. Είναι ο μόνος τρόπος να διασφαλίσουμε την ενότητα και την προοπτική της παράταξής μας".

Η Ντόρα Μπακογιάννη κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της σκιαγράφησε τις σκέψεις της για το μοντέλο λειτουργίας του κόμματος από την 8η Νοεμβρίου.

Σε δηλώσεις της ανέλαβε "ξεκάθαρη δέσμευση για ένα ανοικτό κόμμα χωρίς μηχανισμούς και αποκλεισμούς".

Η κ. Μπακογιάννη τόνισε πως είναι έτοιμη "να μπει μπροστά στον αγώνα για την αναγέννηση της ΝΔ", επισημαίνοντας πως "ο δρόμος δεν είναι εύκολος", αλλά εξέφρασε την πίστη της "στις αστείρευτες" - όπως είπε - "δυνάμεις της μεγάλης παράταξης".

Πρόσθεσε πως πρώτη προτεραιότητά της είναι η ενότητα του κόμματος, σημειώνοντας πως "δεν περισσεύει κανείς".


Πηγή: skai.gr