Κλείσιμο

Ξεκαθαρίζει το τοπίο με τις υποψηφιότητες

Με άλυτα τα ζητήματα που αφορούν στην ουσία και τη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου, οδεύει η ΝΔ στο έκτακτο συνέδριό της στις 7 Νοεμβρίου.

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Δημήτρης Σιούφας επιμένει ότι η διαδικασία που άρχισε τη Δευτέρα για την εξεύρεση κοινού τόπου σε σχέση με το αίτημα για εκλογή προέδρου από τη βάση παραμένει ανοιχτή.

Ωστόσο η υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη και η εμμονή της να εκλεγεί ο νέος αρχηγός και από το έκτακτο συνέδριο, άλλαξε τα δεδομένα με αποτέλεσμα η όλη διαδικασία να είναι στον αέρα.

Η κ. Μπακογιάννη τόνισε πως είναι έτοιμη "να μπει μπροστά στον αγώνα για την αναγέννηση της ΝΔ", επισημαίνοντας πως "ο δρόμος δεν είναι εύκολος", αλλά εξέφρασε την πίστη της "στις αστείρευτες" - όπως είπε - "δυνάμεις της μεγάλης παράταξης".

Πρόσθεσε πως πρώτη προτεραιότητά της είναι η ενότητα του κόμματος, σημειώνοντας πως "δεν περισσεύει κανείς". Η κ. Μπακογιάννη δεσμεύτηκε να βάλει τα δυνατά της για την ταχύτερη δυνατή πολιτική αναγέννηση της ΝΔ και ζήτησε από τα στελέχη και τους φίλους του κόμματος να την στηρίξουν με την εμπιστοσύνη τους σε αυτό το νέο ξεκίνημα.

Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ επιβεβαίωσε και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό δήλωσε χαρακτηριστικά: «κοιτάξτε μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Ναι είναι στις προθέσεις μου».

Ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε πως το κυρίαρχο όργανο του κόμματος στις 7 Νοεμβρίου θα πρέπει να αποφασίσει καθολική ψηφοφορία με ανοιχτούς καταλόγους, προκειμένου ο νέος αρχηγός της ΝΔ να αναδειχθεί από την κάλπη.
Πηγή: skai.gr