Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας

Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη την Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας.

Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, με ομόφωνη απόφασή της, είχε προτείνει τον πρόεδρο του ΣΥΝ ως επικεφαλής της ΚΟ, κατά την πρώτη της συνεδρίασή της στη Βουλή, ενώ τον κ. Αλ. Τσίπρα έχει προτείνει και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ.

Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτιμώντας το εκλογικό αποτέλεσμα, τονίζει ότι αυτό κρίνεται ιδιαίτερα θετικό για το σχηματισμό και την ενωτική προοπτική του, δεδομένων των δύσκολων συνθηκών, μέσα στις οποίες δόθηκε αυτή η μάχη.

Κύριο χαρακτηριστικό των εκλογών, η συντριβή της ΝΔ, η οποία δεν αποτελεί ήττα προσώπων, αλλά συντριβή της αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής της, αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει ότι το ΠΑΣΟΚ κέρδισε, κυρίως, όχι από την πειστικότητα του πολιτικού του σχεδίου, αλλά από τη συντριβή της πολιτικής της ΝΔ, γεγονός που υπογραμμίζει ότι η πολιτική της νέας κυβέρνησης θα κριθεί από το περιεχόμενό της, χωρίς αυταπάτες και φρούδες ελπίδες. Πολύ γρήγορα θα βρεθεί μπροστά σε έντονα προβλήματα, εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι η αντι-ενωτική πολιτική του Περισσού, σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, φθάνει στα όριά της, κάτι που πρέπει να συνειδητοποιήσει η ηγεσία του, σε όφελος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, που πλήττονται από τη νεοφιλελεύθερη πολιτική.

Για τον ΛΑΟΣ, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι δεν κατάφερε να καρπωθεί μεγάλο μέρος από την κατάρρευση της ΝΔ, ωστόσο φαίνεται να εδραιώνεται στο πολιτικό σκηνικό, ως μια δύναμη της ακραίας λαϊκιστικής δεξιάς, με τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται, ενώ για τους Οικολόγους Πράσινους αναφέρει ότι παρά το γεγονός ότι έμειναν εκτός Βουλής είχαν μια αξιοσημείωτη εκλογική απήχηση.

Τέλος η Γραμματεία αποφάσισε την σύγκληση της Οργανωτικής Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης στο τέλος του Νοέμβρη 2009,με θέμα την πολιτική και οργανωτική ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή: skai.gr