Κλείσιμο

Δραματικές εξελίξεις στη ΝΔ

Σε περίοδο έντονης πολιτικής εσωστρέφειας εισέρχεται το κόμμα της ΝΔ μετά την οδυνηρή ήττα στις εκλογές και την απόφαση του Κ. Καραμανλή να προκηρύξει έκτακτο συνέδριο, στο οποίο γνωστοποίησε ότι δε θα είναι υποψήφιος.

Σε μία σκληρή δήλωση ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής της ΝΔ Μιχάλης Λιάπης, ανέφερε ότι "κάποιοι οδήγησαν την παράταξη στην καταστροφή και τον εξευτελισμό, αγνόησαν την πλειοψηφία των οπαδών και την κοινή λογική και περιφρόνησαν την εντολή του ελληνικού λαού να κυβερνήσει η ΝΔ".

"Ο λαός μας τιμώρησε" είπε ο κ. Λιάπης και υπενθύμισε ότι ο ίδιος, ο οποίος από την πρώτη στιγμή είχε διαφωνήσει με την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, παραιτήθηκε από υποψήφιος βουλευτής. Καταλήγοντας, διερωτήθηκε εάν θα πράξουν το ίδιο και εκείνοι που εισηγήθηκαν τις εκλογές "διασύροντας" την παράταξη. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ποιους εννοεί, ο κ. Λιάπης έκανε λόγο για τους "δυο ηρακλειδείς του στέμματος".

Την αποχώρησή του από την ενεργή πολιτική σκηνή ανακοίνωσε ο Γιώργος Σουφλιάς, μετά την εκλογική ήττα της ΝΔ, για την οποία θεωρεί ότι φέρει μερίδιο ευθύνης.

Από την πλευρά του ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης σχολίασε ότι "η ευθύνη της ήττας καταμερίζεται αναλογικά σε όλους", ενώ ο Σάββας Τσιτουρίδης είπε: "Φτάσαμε στην συντριβή επειδή κάποιοι προέταξαν τις προσωπικές τους στρατηγικές και όχι το συμφέρον του τόπου".

Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ επέλεξε να κρατήσει χαμηλούς τόνους και αρκέστηκε να πει ότι αυτό που προέχει είναι "να δει η ΝΔ πώς θα πορευτεί στο εξής και όχι να επιδοθεί σε ονοματολογία".

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο βουλευτής Βασίλης Μιχαλολιάκος εξαπέλυσε βολές κατά των "μεγάλων ενόχων", όπως είπε. Υπογράμμισε την ανάγκη για ενότητα και ανασύνταξη, λέγοντας ότι "τα καρκινώματα δεν μπορεί να έχουν θέση".

Τρεις φαίνεται μέχρι στιγμής να είναι οι ενδιαφερόμενοι "μνηστήρες": η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Εν τω μεταξύ, εκτός Βουλής μένουν από τη ΝΔ, κορυφαία στελέχη όπως ο Γιώργος Αλογοσκούφης, η Φάνη Πάλλη- Πετραλιά, ο Λευτέρης Ζαγορίτης και ο Θεόδωρος Κασσίμης.

Μάλιστα, ο κ. Αλογοσκούφης ανακοίνωσε ότι αναστέλλει κάθε κομματική δραστηριότητα και επιστρέφει τα πανεπιστημιακά του καθήκοντα.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «το αποτέλεσμα των εκλογών μας προβληματίζει όλους. Σε ό,τι με αφορά, αποφάσισα να αναστείλω κάθε κομματική δραστηριότητα. Είναι αυτονόητο ότι παραμένω ενεργός πολίτης στο πλαίσιο της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης».
Πηγή: skai.gr