Κλείσιμο

Τελευταίες προεκλογικές δραστηριότητες

Κορυφώνονται οι προεκλογικές δραστηριότητες των αρχηγών των κομμάτων, δύο εικοσιτετράωρα πριν από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε διακαναλικό διάλογο με τους πολίτες  και το απόγευμα (17:30) θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση στη Σύρο. Η "αυλαία" της ΝΔ πέφτει το βράδυ της Παρασκευής, με τη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Πεδίον του Άρεως.

Την προεκλογική του συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως θα πραγματοποιήσει το βράδυ της Πέμπτης (20:00) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Διακαλανική συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο παραχώρησε η ΓΓ του ΚΚΕ. Η κα Παπαρήγα τόνισε ότι η δημιουργία μίας ξεκάθαρης γραμμής μεταξύ του λαού και των μονοπωλίων είναι το βασικό ζητούμενο των εκλογών και ζήτησε ενωτικό πνεύμα αντεπίθεσης, σημειώνοντας: "Η ατζέντα της επόμενης μέρας είναι προκαθορισμένη από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως προς τη μείωση των ελλειμμάτων, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και την ανατροπή του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης".

Η κα. Παπαρήγα ζήτησε από τους ψηφοφόρους να μην υποκύψουν στον προεκλογικό εκβιασμό για επιλογή ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ανάμεσα στο τίποτα και τα ψίχουλα και τόνισε ότι το κόμμα της έχει πρόταση εξουσίας.  

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει το βράδυ της Πέμπτης (20:00) στην Καλαμάτα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επισκέφθηκε το Γηροκομείο Αθηνών, όπου τόνισε ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά, ενώ οι "Οικολόγοι Πράσινοι" θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη προεκλογική περιοδεία με τρένο, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να υπογραμμίσουν το αίτημά τους για αλλαγή πολιτικής στον τομέα των Μεταφορών. Το τρένο θα ξεκινήσει από το σιδηροδρομικό σταθμό των Αγίων Αναργύρων και θα φθάσει στην Κόρινθο και η επιβίβαση θα είναι ελεύθερη για τους πολίτες.
 
Είπαν στο ΣΚΑΪ

• Κωστής Χατζηδάκης:
"Ανάμεσα στις δυσάρεστες αλήθειες της ΝΔ και τα ευχάριστα ψέματα του ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να επιλέξουμε την αλήθεια και το δρόμο της υπευθυνότητας. Έχουν γίνει λάθη από την πλευρά μας, αλλά έγιναν και πολλές διαρθρωτικές αλλαγές, ενώ είχαμε το κουράγιο να παραδεχθούμε τα λάθη μας".

• Ντόρα Μπακογιάννη: " Η πολιτική μου εμπειρία  λέει ότι οι Νεοδημοκράτες ήταν και θυμωμένοι και 'παγωμένοι'. Όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης, ο κόσμος 'ζεσταίνεται'... τις τελευταίες ημέρες οι συγκεντρώσεις είναι διπλάσιες σε κόσμο... Το ΠΑΣΟΚ δεν προχωράει, δε μιλάει για την ταμπακιέρα, που είναι τα χρήματα.... Όσοι ταλαντεύονται, θα βάλουν το χέρι στην καρδιά και τελικά θα εμπιστευτούν τη ΝΔ".

• Κατερίνα Παπακώστα: "Διαφωνώ με τις αφίσες και τα φυλλάδια των υποψήφιων και προσπαθώ να τα περιορίσω όσο γίνεται".

• Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου: "Δίνουμε έμφαση στην υγιή επιχειρηματικότητα... Το φορολογικό σύστημα θα πρέπει να λειτουργεί ως μηχανισμός αναδιανομής φορολογικών βαρών. Δεν μπορεί τα φορολογικά βάρη να τα σηκώνουν μονίμως οι εργαζόμενοι... Προασπίζουμε και το θέμα των βαρέων και ανθυγιεινών και διασφαλίζουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων".

• Κώστας Γείτονας:
"Το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει τις έρευνες για να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση της Siemens... Το δημόσιο έχει πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πρέπει να σταματήσει το καθεστώς με τους συμβασιούχους".
Πηγή: skai.gr