Παπαρήγα: Να πληρώσουν την κρίση αυτοί που την προκάλεσαν

Να χρησιμοποιήσουν την ψήφο τους "στις 4 του Οκτώβρη σαν βόλι κατά της καταστροφικής δικομματικής εναλλαγής, ενισχύοντας το ΚΚΕ" κάλεσε τα λαϊκά στρώματα η Αλέκα Παπαρήγα στην κεντρική προεκλογική της ομιλία στο Πεδίο του Άρεως, διευκρινίζοντας ότι "το μεγάλο ερώτημα που τίθεται σε αυτή την εκλογική μάχη είναι ποιος θα πληρώσει τα σπασμένα της κρίσης και την ανάκαμψη από την κρίση".

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι το στοίχημα των εκλογών είναι να πληρώσουν οικονομικά και πολιτικά την κρίση στην κάλπη αυτοί που την προκάλεσαν και "όχι ποιο από τα δύο κόμματα θα πάρει το χρυσό και ποιο το ασημένιο μετάλλιο".

Ακόμη, υπογράμμισε ότι "τα δύο μεγάλα κόμματα, όπως και ο ΛΑ.Ο.Σ., ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι έχουν ως ευαγγέλιό τους την ανταγωνιστικότητα, το σκληρό και αδυσώπητο ανταγωνισμό ανάμεσα στα μονοπώλια, ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, την Κίνα, τη Ρωσία, ακόμα και τις Ινδίες και τη Βραζιλία".

Η γγ του ΚΚΕ τόνισε ότι τέσσερις μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες τα δύο μεγάλα κόμματα δεν πήραν θέση στις αξιώσεις των εμποροβιομηχάνων και των τραπεζιτών, αλλά και των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αφορούν νέες ριζικές αναδιαρθρώσεις στην αγορά εργασίας, στην κοινωνική ασφάλιση και στο κράτος.

Ακόμα είπε ότι "τα πεντέμισι χρόνια της Νέας Δημοκρατίας δεν παραγράφονται, όσο και αν φωνάζει η Νέα Δημοκρατία ότι κληρονόμησε ελλείμματα και χρέη, όπως δεν παραγράφονται και τα έντεκα χρόνια διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ". Πρόσθεσε ότι η μόνη διαφορά μεταξύ των δύο αυτών κομμάτων είναι η διεκδίκηση της κυβερνητικής καρέκλας.

Κατηγόρησε δε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ ότι θέτουν εκβιαστικά και τρομοκρατικά διλήμματα στα λαϊκά στρώματα "γιατί θέλουν νέες θυσίες, θέλουν ένα λαό υποταγμένο, με σκυμμένο το κεφάλι".

Υποστήριξε επίσης ότι το δίλημμα της αυτοδυναμίας είναι ένα ψεύτικο δίλημμα, γιατί, όπως είπε, "πάντα είχαμε ισχυρές κυβερνήσεις, αυτές όμως έκαναν πιο ανίσχυρο και αδικημένο το λαό" και διαβεβαίωσε ότι μετά τις εκλογές και οι δύο θα παίξουν πάλι τον κίνδυνο νέων εκλογών, με πρόσχημα την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πρόσθεσε ότι στη Βουλή που θα προκύψει μετά τις εκλογές χρειάζεται μια αντιπολίτευση "σταθερή και μαχητική, που δεν θα μπερδεύει τους εργαζόμενους και δεν θα τους υπόσχεται την ευκολία της ανεκτής από το σύστημα ανανέωσης, που θα έχει σαφή διαχωριστική γραμμή με τα μονοπώλια και πρόταση λαϊκής εξουσίας". Διευκρινίζοντας ότι κάθε άλλη αντιπολίτευση "δίνει παράταση χρόνου στη σημερινή κατάσταση, βάζει φραγμό στη διέξοδο υπέρ του λαού".

Αναφορά έκανε και στα θέματα εξωτερικής πολιτικής για να κατηγορήσει τα άλλα κόμματα ότι "έχουν ένα πατριωτισμό κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του κεφαλαίου, της αλλαγής των συνόρων και της λεγόμενης αντιτρομοκρατικής πάλης" και πρόσθεσε ότι ιδιαίτερα "ο εθνικισμός του ΛΑΟΣ είναι ξένος και επικίνδυνος".
Πηγή: skai.gr