Προβάδισμα στον... παραλογισμό

Η υποκριτική και αντιδημοκρατική διάταξη με την οποία απαγορεύεται η δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων 15 ημέρες πριν απο την εκλογές, ανακινείται μετά την κλήση για απολογία του ΣΚΑΪ απο το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Η αρχή εγκαλεί τον ΣΚΑΪ διότι την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου μετέδωσε ανταπόκριση της ελληνικής υπηρεσίας της DEUTSCHE WELLE, η οποία παρουσίασε δημοσίευμα της FRANKFURTER RUNDSCHAU για τις εκλογές.

Η εφημερίδα αναφερόταν στο προβάδισμα των Σοσιαλιστών στην Ελλάδα, με βάσει τις δημοσκοπήσεις, 15 ημέρες πριν απο τις εκλογές και υπογράμμιζε την απαγόρευση δημοσίευσής τους.

Υπενθυμίζεται ότι την αναχρονιστική αυτή διάταξη επανέφερε η κυβέρνηση μετά τις ευρωεκλογές του περασμένου Ιουνίου, περιορίζοντας για δύο εβδομάδες το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του πολίτη στην ενημέρωση.

Σε περίπτωση καταδίκης ο ΣΚΑΪ δηλώνει ότι θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

"Δημοσκοπική δημοκρατία"

"Με τις απαγορεύσεις θεοποιούμε τις δημοσκοπήσεις και γινόμαστε δημοκοπική δημοκρατία", δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΣΚΑΪ ο καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Στέλιος Παπαθανασόπουλος.

"Η φημολογία που δημιουργείται έχει το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκεται" σημείωσε. Ο κ. Παπαθανασόπουλος πρόσθεσε ότι θα μπορούσε κανείς να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και να δικαιωθεί.

"Οι απαγορεύσεις, δεν αποδίδουν, δεν εξασφαλίζουν την ποιότητα και δε λύνουν τα ζητήματα παρά μόνο οι κανόνες", δήλωσε από την πλευρά του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Απόστολος Κακλαμάνης.

Πηγή: skai.gr